Ekologiska kläder - är det möjligt?


Cassiana Holtenfalk 2008-10-09

Riktiga sötisar.

Riktiga sötisar.Jag har aldrig ens tänkt tanken att det kan finnas ekologiska kläder. Enligt mig är det bara en löjlig idé men om det kan påverka miljön så varför inte?
När jag först hörde om det här i skolan blev jag lite chockad och gick direkt in på Blondinbellas blogg och kollade upp det. Det kanske inte är så dum idé om man verkligen tänker och gör det rätt.

Vad är egentligen ekologiska kläder? Jag vet inte så mycket själv men genom undersökning har jag fått reda på lite. Det är djuren och växterna som blir kläder det handlar om, de blir väl behandlade och får inga gifter i eller på sig. Bonden tar hänsyn till djurens självklara behov och beteenden. Djuren får ekologiskt foder. Den goda tanken är att du kan använda kläderna med gott samvete.

Var, när och varför? Det finns så mycket frågor om det här med ekologiska kläder. Var kan man liksom köpa de här kläderna? Jo, jag har hittat några sidor på nätet t.ex. nätbutiken Asfaltblomman.

Men det finns också vanliga butiker som säljer dessa varor. I Malmö finns det en affär som heter ”Ingrid af Maglehem” så har jag också hört att JC ska börja sälja ekologiska jeans. Det kanske är svårt att hitta ekologiska kläder men om man är bra på att leta hittar man dem till slut, det är värt att leta också eftersom det kan rädda miljön.

Det finns ju alltid något negativt och positivt med allt sånt här. Jo det är så att det dåliga med att göra ekologiska kläder är att allt går mycket långsammare, för alla kemikalier är till för att det ska gå snabbare.
Det positiva med det är att det är bra för miljön och djuren lever längre. Det blir ingen ond cirkel.

Ja, nu i slutet av min artikel har jag kommit fram till att ekologiska kläder är möjligt.