Besök på brandstationen


Wilma och Filippa i årskurs 5 2010-10-29

Eleverna i årskurs fem har besökt brandstationen.
Eleverna i årskurs fem har besökt brandstationen.

På torsdag förmiddag den 28 oktober 2010 åkte klass 5A och 5B till Tyresö brandstation. Vi tog bussen dit vid niotiden. När vi kom fram så fick vi vänta, för dom som skulle vara med oss på brandstationen var ute på utryckning.

När dom kom tillbaka till brandstationen så presenterade dom sig och sen fick vi kolla på en film om hur snabbt det kan gå när det börjar brinna. Dom visade när dom tände på med ett stearinljus i ett rum. Efter fem minuter så var det cirka 800 hundra grader där inne och helt övertänt.

Vi delade sen in oss i tre grupper. Vi fick titta på vad dom hade i brandbilarna och vad dom använder sakerna till som finns i bilarna. Vi var inne i vagnhallen och tittade på alla bilar och gick in i en av bilarna.

Vi fick också prova att släcka en liten eld med en kolsyrebrandsläckare. Man lyfte in brandsläckaren i ett rummet och sen riktade man slangen mot branden och tryckte in knappen då sprutade den ut kallt kolsyrande vätska. Branden slocknade direkt. Den kolsyrande vätskan var -76 grader kall.

Vi pratade också om brandlarm, och vad man ska göra om det börja brinna.

Sen var vårt besök slut på brandstationen för den här gången och vi åkte tillbaka till skolan och åt lunch.