Prao i skolköket


Sofia Bigert 2011-02-16

Jag tycker kökspersonalen gör ett jättebra jobb.
Jag tycker kökspersonalen gör ett jättebra jobb.

På Strandskolan ska alla 6:or varje år prova på att jobba i skolköket. Man arbetar två och två i två dagar från kl 10.30 - 13.15. När vi kom till köket fick vi ta på oss skor, handskar och förkläden. Sedan blev vi instruerade vad vi skulle göra.

Man fick för det mesta stå och ta hand om disken, men vi fick också göra saker som att torka bord och ställa upp stolar. Vid lunchtid fick vi rast och kunde gå och äta. När vi var klara fick vi fika med glass, frukt och dricka. Att arbeta i köket var långtråkigt när det inte var någon i matsalen och när det kom mycket folk blev det stressigt. Det var äckligt vid disken och man blev snabbt uttråkad eftersom det var så enformigt. Det beror kanske lite på vilken maträtt det var den dagen man arbetade också.

Jag tycker kökspersonalen gör ett jättebra jobb men jag skulle inte kunna jobba med det här själv. Jag tycker också att det var dåligt att vi missade så mycket lektoner, men jag tycker samtidigt att det är bra att man får se hur jobbig det är och förhoppningsvis ge kökspersonalen lite mer respekt.