Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:
Sagan om när Strandaren fick Lilla journalistpriset 2008 – Del 3 av 4

Den stora prisutdelningen på Bakom rubrikerna


Linnea Carlström 2008-06-02

Linnea, Axel och Martin på väg in till prisutdelningen.
Bild:Jonas Åhlund
Linnea, Axel och Martin på väg in till prisutdelningen.

Äntligen! Äntligen skulle Strandaren få ta emot sitt efterlängtade och dyrbara pris på Bakom rubrikerna, DN och Expressens tidningshus i Marieberg/Stockholm. Det var många förväntansfulla lärare och personal på skolan som sade ivrigt till redaktionen på Strandaren dagen då prisutdelningen skulle äga rum ”Ha så roligt!” och ”Njut av fulla lass!” vilket Strandarens medlemmar lovade att de skulle göra, om inte ännu mer! Ju närmare klockslaget kom, desto finare tycktes redaktionen göra sig och desto mer förväntansfulla tycktes de bli. Man är ju inte på prisutdelningar varje dag!

Torsdagen den 22 maj var det alltså dags för Strandaren att åka iväg för att ta emot sitt pris för vinsten av Lilla journalistpriset klockan 16:30. Den ansvarige utgivaren eskorterade chefredaktören och två andra skribenter från tidningen, Axel och Martin från 7b, som under vägen livligt pratade om den stora festen som väntade dem. Vid parkeringen var Jonas en aning osäker på vilken skjorta han skulle ha på sig. Efter fem minuters osäkert trevande valde han till slut en passande skjorta som var vit och blå, vilket de tre eleverna från redaktionen tyckte var ett mycket bra val. När alla var ordenligt festfina kunde truppen till fots gå till tidningshuset på Gjörwellsgatan där prisutdelningen och minglandet skulle hållas.

Mingel och underhållning

Minglande Madeleine och jättenöjda Julia.
Bild:Jonas Åhlund
Minglande Madeleine och jättenöjda Julia.

Några minuter efter 16:30 anlände resten av Strandarens medföljare från årskurs åtta och årskurs nio. Även spanskläraren och SO-läraren på högstadiet var där för att fotografera och se när Strandaren skulle ta emot sitt pris. Hela webbtidningens folk var nu på plats och in i den musikfyllda festsfären de for! Musik dunkade, tilltugg åts, bål dracks och skratt och prat överröstade all nervositet. Det var en härlig stämning i tidningshuset denna kväll, må ni tro.

Det första som hände när chipsskålarna fyllts på både en och flera gånger var en välkomsthälsning ifrån Erik Sjögren och Simon Jonsson uppe på scenen. Sedan var det dags för stora tunnbrödssmörgåsar, till Jonas stora förtjusning, klockan 17:05. Alla dessa mackor gick åt och det var ingen tvekan om att partaj resulterar i extrem hunger. När alla var mätta blev det dags för årets Lilla journalistpris’ första stora nyhet – Lilla årets bild – att delas ut. Tredje pris gick till Beatrice Sameland, andra pris fick Holly Ebraheim och Pontus Ferneman tog hem förstapriset! När de välförtjänta specialpriserna delats ut till en grupp skoltidningars redaktioner blev det underhållning av komikern Goran Asad och den evigt spelande Dj Cute från bland annat Stockholm live.

Prisutdelningen

Glad och nöjd ska människan vara.
Bild:Maria Ringborg, Dagens Nyheter
Glad och nöjd ska människan vara.

Plötsligt blev det Strandarens tur att ta plats på scenen!
En flod av fjärilar strömmade fram i redaktionens inre, inte minst hos chefredaktören, under tiden som de klev upp och ställde sig på scenen inför den stora folkmassan och dess applåder. När en oerhört darrig Linnea sagt några ord i den ekande mikrofonen, fick de ta emot blommor, pennor, presentkassar, böcker, nyckelband, diplom och en check på 10 000 kronor! Vill du se hur darrig chefredaktören var? Klicka här.

Även högstadietidningen En spänn, gymnasietidningen Cumulus och gymnasietidningen Kzine fick ära och prispengar under kvällen.

När webbtidningens redaktion kom hem var äventyret slut för många av medlemmarna. Uttröttade efter en lång kväll slängde sig alla på soffan för att sova, men för chefredaktören Linnea Carlström och den ansvarige utgivaren Jonas Åhlund blev det en sömnlös natt av nya nerver. De skulle nämligen få vara med i nyhetsmorgon på TV4...

Läs också de andra delarna i denna artikelserie:

Del 1: "Strandaren grattades av Tyresös kommunpolitiker - ...och det är minsann inte en dålig uppgift för ett träd".

Del 2: "Strandaren blev intervjuad av Mitt i Tyresö…och det var minsann ingen dålig upplevelse".

Del 4: "En tidig nyhetsmorgon på TV4".

Vår egen chefredaktör Linnea Carlström och Bakom rubrikernas Simon Jonsson.
Bild:Jonas Åhlund
Vår egen chefredaktör Linnea Carlström och Bakom rubrikernas Simon Jonsson.


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan