Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Öppet hus i digitalt format - Insamling till TUFF


Elin Posch 2021-12-16

De senaste två åren har Strandskolans öppna hus sett annorlunda ut jämfört med tidigare år.
På grund av pandemin har vi inte kunnat öppna upp dörrarna till skolan och träffas på plats utan vi har istället hittat andra, mer digitala lösningar, att visa upp terminens arbeten på. I år hade vi hoppats på att kunna återgå till det traditionsenliga öppna huset men på grund av den ökade smittspridningen i samhället har vi valt att även i år ha ett digitalt öppet hus.

Öppet hus som det brukar vara

I vanliga fall brukar elever och lärare förbereda utställningar och visa upp arbeten som vi har jobbat med under terminen.
Vi brukar även sälja saker och servera mat som eleverna lagat.
Ute på avdelningarna brukar det finnas korv, hamburgare, fika, lotter och annat att köpa som eleverna gjort. Ett annat populärt inslag har varit den läskiga spökrundan som de äldre barnen arrangerat.


Den viktiga insamlingen

Pengarna som samlas in under kvällen går oavkortat till TUFF (Tyresö utlands- och fredsförening) som i sin tur ser till att pengarna går till det skolprojekt som bedrivits i Indien, Dharampur i många år. I och med att vi inte har haft öppet hus som vanligt de senaste två åren har vi inte kunnat samla in så mycket pengar som vi brukar göra och det har indirekt drabbat skolbarnen i Dahrampur. Stötta gärna TUFF och deras viktiga arbete genom att swisha till skolans nummer: 123 21 458 11. 
Märk betalningen med Öppet hus/Dharampur.


Håll i, håll ut

Strandskolan har stöttat TUFF sedan 1999 och vår förhoppning är att det ska fortsätta många år till. Vi saknar våra öppna hus och hoppas vi kan återuppta vår fina tradition nästa år. Tack för att ni ändå vill vara med och bidra genom att ta del av våra skolarbeten digitalt och även bidra med en slant!

Här kan du läsa mer om skolprojektet i Dharampur.

 

Tipsa en vn Skriv utStrandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan