Skoljoggen ur ett annorlunda perspektiv


2013-09-12

Bild:Jonas Åhlund

Det är rimligt att ifrågasätta att verkligen alla vägar bär till Rom. Det är svårare att ifrågasätta om allas väg i Skoljoggen bär förbi Stallkurvan, ett av banans nyckelpartier.

Alla springande, joggande eller promenerande elever som passerade min postering hade minst två saker gemensamt. De var förmodligen rätt mycket tröttare än när de började och de hade ungefär halva sträckan kvar. Att det är den relativt kuperade och, enligt vissa, fruktade tredje kilometern som väntar är något man helst glömmer när gruset yr runt fötterna som för en genom Stallkurvan, antar jag.

Hur spännande är det då att stå i Stallkurvan? För naturälskaren är det alldeles underbart. Inte minst när vädret bjöd på möjlighet att insupa sensommarsolen som dansade mellan träd och löv. För att inte tala om vattenytan som exploderade i solsken en bit bort... Men nu handlade ju dagen om vare sig träd, vatten eller hästarna som lite halvslött iakttog löparna.

Idrottsupplevelsen var, tack och lov för oss som väljer idrott före naturupplevelser, definitivt i klass med just naturens dito. Oavsett hur loppet varit för löparna fram till Stallkurvan imponerades jag av att samtliga kämpade på och bet ihop inför loppets andra hälft. 

Jag vill också påstå att ett av tvekampen i toppens viktigaste ögonblick ägde rum i mitt hörn av banan. Idrottslärare Christer tryckte gasen i botten in i kurvan och fick en lucka han höll hela vägen in i mål, trots att Kajutans Rasmus var tätt i hälarna på honom. Rasmus Nyberg i årskurs åtta var sedan den av eleverna som vann killklassen. En av många snabba tjejer är Emma Tranehed, också hon i årskurs åtta. Emma formligen "flög" fram genom spåret och var också den som som vann tjejklassen. 

Många imponerande snabba tider och en stark insats av samtliga löpare och funktionärer!

Emma Tranehed, vinnare av tjejklassen på tiden 17min20sek.
Bild:Jonas Åhlund
Emma Tranehed, vinnare av tjejklassen på tiden 17min20sek.


Rasmus Nyström åk 8 var snabbast bland eleverna på cirkatiden 16 min 10 sek.
Bild:Jonas Åhlund
Rasmus Nyström åk 8 var snabbast bland eleverna på cirkatiden 16 min 10 sek.


Kommentera Tipsa en vän Skriv utStrandarens TwitterSjukanmälanSkolmat


Mejllogga

Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Victoria, Erica, Vera, Nova, Dante, Emmie, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan