Touchdown


Jonas Åhlund 2014-03-29

Bild:Jonatan Åhlund

Lördag 29 mars var det dags för Strandskolans nystartade lag i amerikansk fotboll, Strandskolan Vikings att göra tävlingsdebut. Turneringen heter Karl Holfves Minne och lag från fyra skolor möttes. Förutom Strandskolan var det Vendelsömalmsskolan, Stavsborgsskolan och Nyboda skola som deltog. Turningen var öppen för elever på högstadiet. Strandaren hade givetvis reportrar på plats för att se hur det gick för "Vikingarna" .

Turneringen spelades i Tyresöhallen och matcherna spelades alltså inomhus. Strandskolan inledde mot Vendelsömalmsskolan som visade sig vara det starkare laget denna dag. När det var dags för andra matchen gick olyckligtvis brandlarmet i hallen. Troligtvis på grund av den rökfyllda entré som ackompanjerade spelarna när de sprang in på planen. Ett snyggt evenemang som lite oturligt gjorde att spelschemat fördröjdes. 

Strandaren hade inte möjlighet att stanna längre denna lördag, så hur det gick i övriga två matcher får vi återkomma med efter att ha talat med spelarna så snart skolan startat på måndag.

Eventuellt dyker det upp information på Tyresö Royal Crowns eller på turneringens facebooksida. Ta en titt.

Det här var roligt. Första gången på amerikansk fotboll gav mersmak så det lär bli fler besök på matcharenan där vi förhoppningsvis får se massor av touchdowns!

Tillägg:

Nu har vi talat med spelarna och resultaten blev av Strandskolan besegrade Stavsborgsskolan och Nyboda skola. Finalen spelades sedan mellan Strandskolan och Vendelsömalmsskolan där, precis som i inledningsmatchen, Vendelsömalmsskolan drog det längsta strået och vann med några poäng.Bild:Jonas Åhlund

Bild:Jonas Åhlund

Bild:Jonas Åhlund

Bild:Jonas Åhlund

Bild:Jonas Åhlund

Bild:Jonas Åhlund

Bild:Jonas Åhlund

Bild:Jonas Åhlund

Bild:Jonas Åhlund

Bild:Jonas Åhlund

Bild:Jonas Åhlund

Bild:Jonas Åhlund

Bild:Jonas Åhlund

Bild:Bilden är från Tyresö Crowns hemsida.


Kommentera Tipsa en vän Skriv utStrandarens TwitterSjukanmälanSkolmat


Mejllogga

Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Victoria, Erica, Vera, Nova, Dante, Emmie, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan