Författarbesök


Josefine Borin årskurs 4 2009-06-05

Läsa bör man - annars dör man.
Läsa bör man - annars dör man.

ULF SINDT ( FÖRFATTARBESÖK)

Måndag den 18 maj var 4:orna och 5:orna förutom dom som var på prao på författarbesök i Tyresö centrums bibliotek. Författaren hette Ulf Sindt. Ulf Sindt har jobbat med barn i hela sitt liv. Dom första åren jobbade han som fritidslärare. Efter det så blev han barnboksförfattare. Ulf Sindt har jobbat som barnboksförfattare i 21 år. Han har också satt upp en del teatrar.

Ulf får mest sina idéer ifrån sitt liv som liten. En serie som heter Turbo handlar bara om saker som hänt honom som liten. Fast i dom böckerna så spelar Ulf Turbo. ”Turbo blir kär” handlar om när Ulf blir kär i en tjej som heter Eva. Hans kompis säger att han ska skriva ett kärleksbrev. Ulf bestämmer sig för att det är en bra idé.

Så här skriver han:

Tjena Eva! Nä det blir inte så bra. Han suddar det.

Hejsan Eva!

Du är väldigt söt och snygg.
Kan vi inte träffas i parken på fredag?
Jag älskar dig!

Ulf Sindt

Nästa dag lämnar han kuvertet till sin kompis. Sedan så lämnar han det till Eva. Efter dom längsta dagarna i Ulfs liv så blir det äntligen fredag. Efter skolan så skyndar sig Ulf till parken. Och där på parkbänken så sitter redan Eva. Det börjar pirra i Ulfs mage. Han går fram och sätter sig bredvid Eva. Så vänder han sig om. Så ser han till sin fasa att det är fel Eva. Ulfs kompis hade lämnat brevet till fel Eva. Ulf försökte förklara hur det egentligen var. Det var det pinsammaste som hade hänt honom. För denna Eva som satt bredvid honom tyckte han var ganska ful. Så när Ulf blev författare så skrev han en bok om det här.

Ulf har skrivit en annan bok som heter ”Syskonkärlek och köttfärs”. I den boken är det massa roliga historier. Det är den längsta boken han har skrivit. Den är 93 sidor lång. Det handlar om en busig kille som heter Eric. Eric hade sin första dag på fritids med Ulf. Eric var väldigt smart. Men han använde all sin smarthet till dumma saker. Eric frågade Ulf om han fick gå in i snickarboden. Ulf svarade att han fick göra det efter lunchen. Då började Eric gråta. Så till slut så fick han gå in i snickarboden. Ulf såg genast att Eric var duktig på att spika. Så han lämnade Eric i fred. När han kom tillbaka för att dom skulle äta så var inte Eric där. Ulf upptäckte att hans skor var fastspikade på en bräda. Då hörde han ett skratt från skåpet. Ulf öppnade skåpet, och där inne så stod Eric och skrattade. Efter dagen så berättade Erics föräldrar att på dagis så hade han spikat fast alla personalens skor. Ulf blev bra kompis med Eric, och Eric berättade massa roliga historier för Ulf. En dag så sa Eric: kan inte du också berätta en historia. Om du inte kommer försent till lektionerna mer, så berättar jag en historia nästa vecka. Och Eric skärpte sig faktiskt. På tisdagen nästa vecka så berättade Ulf en historia. Eric tyckte om berättelsen och ville höra mer. Ulf sa att om du aldrig mer svär så berättar jag än historia nästa vecka. Nästa vecka var det fler barn som ville lyssna. Dom startade en berättarklubb med Ulf. En dag kom Eric och sa att han skulle flytta. Eric var så ledsen. På skolavslutningen så fick alla barn som skulle sluta ett häfte med historier som Ulf kallade Syskonkärlek och köttfärs.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Tage, Erica, Vera, Emmie, Adam, Gabriella, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan