Sagan om när Strandaren fick Lilla journalistpriset 2008 – Del 2 av 4

Strandaren blev intervjuad av Mitt i Tyresö…och det var minsann ingen dålig upplevelse


Linnea Carlström 2008-05-28

Axel, Elin, Linnea & Jonas.
Bild:Stefan Källstigen, tidningen Mitt i Tyresö.
Axel, Elin, Linnea & Jonas.

När Tyresös kommunpolitiker hade besökt Strandarens redaktion dagen innan, trodde de att det bara var prisutdelningen den 22 maj kvar att se fram emot. Men på morgonen blev den bilden totalt förändrad. Jonas Åhlund, som nu säkert alla känner till som den ansvarige utgivaren, berättade triumferande att tidningen Mitt i Tyresö skulle komma under förmiddagen, närmare bestämt klockan 10:00. Kanske för att dokumentera och skriva en artikel om det fina vädret på Strandskolan, eller? Nej, det var inte som Strandarens chefredaktör trodde, utan ännu bättre.

Exakt klockan 10:00 onsdagen den 21 maj 2008 kom två figurer med ryggsäck utanför musiksalsfönstret gåendes mot Strandskolans huvudingång, beredda att intervjua Strandarens ”personal” om segern i tävlingen Lilla journalistpriset. Jonas Åhlund, Linnea Carlström, svensklärare Elin Posch och elev Axel Haglind från klass 7b var närvarande vid intervjun.

Tillsammans satt journalisten Katarina Linde och fotografen Stefan Källstigen från Mitt i Tyresö och Strandarens redaktion i den mycket bekväma soffan i Strandskolans välbesökta bibliotek. Elin hade med sig sin nya favoritpryl – en enorm penna, tjugo gånger så stor som en vanlig bläckpenna – för att verkligen göra ett gott intryck som skribent i Strandaren. Till saken hör också att Elins avdelning i tidningen heter poschs penna. Tänka sig, vilket sammanträffande…

Intervju och fotografering

Ju större penna desto tunnare...innehåll i krönikorna, eller hur är det man brukar säga?
Bild:Jonas Åhlund
Ju större penna desto tunnare...innehåll i krönikorna, eller hur är det man brukar säga?

Sedan satte journalisten igång med att ställa sina frågor. Många av oss tänkte kanske då ”Wow! Sådär kanske jag också kommer att jobba någon gång i framtiden?” och passade på att studera journalistens sätt att anteckna och skriva stödord. Att jobba som journalist senare i livet är det nog många som funderar på, och nu var det ett perfekt tillfälle att se hur en sådan arbetar i den riktiga vardagen!

Först ställdes det en del frågor till var och en av Strandarens medlemmar. Elin fick berätta om hur det var att vara ny krönikör och skribent, Linnea fick berätta om sitt återkommande Ris och ros varje månad och hur det är att jobba som chefredaktör, Axel fick berätta om hans mycket populära intervju med Patrik Ekwall på TV4 och Jonas fyllde på med information om Strandarens liv som webbtidning.

Efter intervjun var det dags att ta bilder! En bild bakom en datorskärm, en annan bild på balkongen i biblioteket och en bild precis utanför skolan vid svanstatyerna. Strandarens skribenter gjorde allt för att le så vackert de bara kunde och hoppades innerligt att de sett någorlunda propra ut under fotograferingen.

Till sist fick Strandaren ett par stora ”Lycka till!” av Mitt i Tyresö som sedan nöjda och belåtna återgick till sin redaktion på Liljeholmen.

Vill du läsa artikel som blev resultatet av intervjun så klickar du här

Tidningen Strandaren hade nu alltså blivit grattade av kommunpolitiker och intervjuade av Mitt i Tyresö. Det var minsann inga dåliga upplevelser, inte! Vad skulle hända härnäst? Fortsättning följer i nästa artikel…


Läs också de andra delarna i denna artikelserie:

Del 1: "Strandaren grattades av Tyresös kommunpolitiker - ...och det är minsann inte en dålig uppgift för ett träd"

Del 3: "Den stora prisutdelningen på Bakom rubrikerna".

Del 4: "En tidig nyhetsmorgon på TV4".

En riktigt bra artikel, tycker vi i redaktionen.
Bild:Jonas Åhlund
En riktigt bra artikel, tycker vi i redaktionen.


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut
Kommentarer
2. Muchas gracias Standaren´s redacción 2008-05-31
1. grattis reyes Clemente 2008-05-31Sjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan