Några av dem hade drama


Linnea Carlström 2006-11-10


Vecka 43 var det dags för högstadiet att ha "Elevens val". En vecka då eleverna själva får välja mellan prao eller något ämne som de tycker är kul, t.ex. drama. Och det hade elever mellan åk 6-8 valt. I den här artikeln får ni läsa om vad de i dramagruppen gjorde under veckan.

Måndag 23/10
Dramagruppen samlades först i bildsalen tillsammans med lärarna Katti och Karin. Det delades ut scheman och de pratade lite om vad de ville få ut av veckan. De flesta av eleverna svarade att de först och främst ville ha roligt, något som är väldigt viktigt…
Sedan var det fikadags, något som var en mycket bra idé av Katti och Karin. Det blev allt möjligt smått och gott.
Resten av dagen ägnade de sig åt att göra olika och lärorika dramaövningar. Dagen slutade ungefär vid halv två.

Tisdag 24/10
Den här dagen var det samling i musiksalen för eleverna i dramagruppen. De började med lite lättare övningar innan det var dags för fika igen.
Sedan var det dags att höja nivån av övningarna till en lite högre svårighetsgrad. Den närmaste tiden höll de då på med olika improvisationsövningar av alla de slag. En av övningarna var att man skulle hitta på olika slags roller i ett snabbköp. Om man egentligen tänker efter så finns det väldigt många olika människor i en affär och det blev en väldigt bra improvisationsövning där var och en skulle föreställa en av de många roller som finns i ett snabbköp. Det var mycket roligt och lärorikt.

Onsdag 25/10
Eleverna samlades i musiksalen igen för att gå igenom dagen. Katti och Karin hade bestämt att eleverna nu skulle få spela upp en klassisk saga. Man delades in i små grupper och sedan bestämde man vilken saga man ville öva på tills på fredagen då man skulle spela upp för varandra i gruppen. Några av sagorna som eleverna valde att spela var: ”Hans och Greta”,”Rödluvan och vargen”,”De tre bockarna Bruse” och ”Dummerjöns”. De flesta av eleverna gjorde parodier av sagorna. Dummerjöns fick heta ”Idol”, Hans och Greta fick heta ”Snyggingen och Greta”, Rödluvan och vargen fick heta ”Vitluvan” och sist men inte minst så gjorde några elever också parodi på De tre bockarna Bruse som fick namnet ” De tre köttstyckena”. 
Dagen avslutades ungefär vid tvåtiden.

Torsdag 26/10

Eleverna samlades utanför busshållplatsen på Lagergrens väg klockan halv två. De elever som kommit stod och kurade i busskuren. Idag skulle de gå på bio. Eleverna hade fått välja mellan två filmer ”Click” eller "Stormbreaker".
Eftersom detta var dramagruppen tyckte Katti och Karin att det passade bra att se på bio. Och det var en mycket kul idé.
Elevernas dag avslutades ungefär klockan sex på kvällen.

Fredag 27/10
Eleverna samlades i ett av klassrummen på Bryggan för att ha en avslutande dag. De spelade upp sina pjäser för varandra och hade mycket roligt. Sedan var det dags för dramagruppens sista fika tillsammans. Dagen avslutades med att eleverna fick var sitt diplom för ett mycket väl utfört arbete. En toppenvecka!

PS. Den här veckan hade inte blivit så bra om det inte varit för Katti och Karin som gjorde veckan otroligt rolig och lärorik. Och förgyllde dagarna med den fantastiska idén att fika.

Ett stort tack till er!

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut
Kommentarer
3. Hahah :D Milou 2007-01-12
2. Intressant artikel Katja Hjorth 2006-11-13
1. Kommentar till den nya journalisten! Madeleine Eriksson 2006-11-10Sjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Lovisa, Lilly, Tyra, Ellen, Emma, Erica, Sofia, Axel, Vera, Emmie, Gabriella, Leo, Maja, Linn, Alva, Ingrid, Jonatan