Rastrapporten vecka 39


Jonatan Åhlund 2023-09-29

Bild: Jonatan Åhlund

En gång i veckan tar Strandaren tempen på hur livet på rasten är. Här följer därför fem snabba frågor med vår skolgårdslärare Kevin.

Hur har veckans raster varit?

Det har varit bra även den här veckan, men det har ju varit orienteringsdagar för många så det har varit lite färre elever här. De som har varit här har varit aktiva dock.

Hur har det gått med ”Veckans utmaning” (golf)?

Succé! Magiskt! I måndags körde vi ”Longest drive” (slå längst, reds anm), i tisdags var det ”Närmast hål”. I dag (fredag) testade vi att köra ”Färst antal slag till hålet”.

Många årskurser har varit och orienterat i veckan, hur har det märkts?

Det har varit något färre elever så klart och i torsdag var jag med och orienterade i Alby. Men, golfen har varit riktigt bra! Det har varit terminens högsta tryck och det är den rastaktivitet som haft flest antal utövare på hela terminen.

Oktober och hösten närmar sig, kommer det att påverka utbudet av aktiviteter?

Jag tror att det kommer bli mer och mer hink och spade i takt med att det blir mer regn. Det vanliga utbudet kommer givetvis också att finnas kvar.

Vad händer nästa vecka?

Då drar poängjakten för oktober igång för mellan- och högstadiet, det kommer bland annat bli en utmaning som handlar om måleri och en om hopprep. Månadens gömda kändis kommer att vara Ed Sheeran.


Bild: Jonatan Åhlund

Bild: Jonatan Åhlund


Kommentera Tipsa en vän Skriv ut







Strandskolan



Reportrar utan gränser



Europaportalen



European schoolnet



Learning corner



BBC News



Juniornyheterna



Strandarens X



Skolmat


Sjukanmälan



Mejllogga





Stockholm info



Barnombudsmannen



Strandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Thilde, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Astrid, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan