Rastrapporten vecka 46


Jonatan Åhlund 2023-11-16

Välkomna!
Bild: Jonatan Åhlund
Välkomna!

En gång i veckan tar Strandaren tempen på hur livet på rasten är. Här följer därför fem snabba frågor med vår skolgårdslärare Kevin.

Hur har veckans raster varit?

Nu börjar det bli riktigt kyligt, det känns i tårna!
Men, aktiviteterna är igång ändå. Vi har kört på med färgduellen, vi har smygstartat med Cornhole (kasta ärtpåsar i ett hål på en träskiva, (reds anm), Ninjalinen är fortfarande populär fast det känns som att fingrarna ska lossna efter att man klättrat på den. Vi kör lite musik och dans också. Det har varit glädjande att ett gäng från årskurs 6 kommit ut och spelat innebandy på många raster, och så spelade jag basket med ett par elever från årskurs 8 också. Det är inte så att hela årskurserna håller igång hela tiden, men det händer något överallt i alla fall.

Hur går det i poängjakten?

4A är helt överlägsna på mellanstadiet, det går inte att säga något annat. På högstadiet är det totalt fyra stycken elever som varit ute och samlat in poäng, men de har även haft möjlighet att få poäng genom att ta av sig ytterskorna och gå i strumpor eller inneskor inomhus. Bedömningen har lärarna i respektive arbetslag fått göra under specifika dagar, men det är dessvärre bara årskurs 7 som återkopplat. Det gav hur som helst 7C 400 poäng, vilket mycket väl kan räcka till seger. Det är ju möjligt att årskurs 8 och 9 har varit bra också, men därifrån har jag tyvärr inget resultat.

De första antydningarna till snö på skolgården har kommit. Hur känns det?

Det är positivt att kylan gjort att marken runt boden blivit betydligt fastare och inte alls lika lerig, men det är kallt.
Nu ser jag fram emot en riktig vinter med massor av snö och kul aktiviteter.

På tal om det, vilka vinteraktiviteter kan vi se fram emot när snön lägger sig ordentligt?

Jag hoppas att vi kan hitta en lösning som gör att det går att kasta snöbollar på ett så säkert sätt som möjligt. Det skulle till exempel kunna vara en idé att markera upp ett område på fotbollsplanen och låta eleverna vara där dagar då det är kramsnö, men det är viktigt att undvika is och grus. Den frågan lär vi få återkomma till längre fram.

Samtidigt finns det mycket annat kul att göra. Det går ju att bygga fantastiska snöskulpturer, kanske utmana eleverna att rulla den största snöbollen eller liknande. I övrigt är det ju alltid kul att åka pulka och stjärtlapp.

Vad händer nästa vecka?

Då är det dags för Strandskolans första officiella Cornhole-mästerskap! Alla årskurser är välkomna. Vi kommer att spela enligt modellen ”Vinnaren står kvar” på tre olika banor.
Jag ska styra upp ett seriesystem och hoppas att många kommer upp till området runt boden och är med.


Bild: Jonatan Åhlund

Bild: Jonatan Åhlund


Kommentera Tipsa en vän Skriv utStrandskolanReportrar utan gränserEuropaportalenEuropean schoolnetLearning cornerBBC NewsJuniornyheternaStrandarens XSkolmat


SjukanmälanMejllogga

Stockholm infoBarnombudsmannenStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Thilde, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Astrid, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan