Årskurs 7 på Strandskolan orienterade vid Hundängen


Standarens redaktion 2023-09-26

Viktig att kunna läsa kartan om dagen ska bli lyckad.
Bild: Jonas Åhlund
Viktig att kunna läsa kartan om dagen ska bli lyckad.

Den 26 september 2023 var en minnesvärd dag för eleverna i årskurs 7 på Strandskolan när de kastade sig in i äventyret av orientering vid Hundängen i Tyresö. Med solen som en stund in på dagen strålade från en klar himmel begav sig eleverna ut i skogen med kartor i handen för att testa sina orienteringsfärdigheter.

Denna dag markerade inte bara en rolig utomhusdag utan även en pedagogisk möjlighet för eleverna att utveckla sina navigationsfärdigheter och öka sitt självförtroende i den omgivande naturen. Förberedelserna hade varit pågående i veckor med lektioner om kartläsning och praktisk övning, och dagen på Hundängen var höjdpunkten på deras orienteringsutbildning.

Eleverna kom klassvis och gavs kartor som skulle leda dem genom skogen. Trots några förvirrade ögonblick och tappade stämpelkort var stämningen fylld av spänning och vilja att lyckas. Vissa elever gick snabbt framåt och hittade sina kontroller med lätthet medan andra valde mer försiktiga rutter, men alla hade chansen att utforska den vackra naturen vid Hundängen.

Efter flera timmars äventyr återvände eleverna hem med trötta ben och stora leenden. De hade inte bara lärt sig orientering, de hade också lärt sig att inte ge upp och att uppskatta naturens skönhet.

Orienteringsdagen den 26 september kommer säkerligen att vara en minnesvärd dag för eleverna på Strandskolan.
Det var en dag fylld av äventyr, upptäckter och skratt, och en möjlighet att fördjupa sin förståelse för naturen och orientering. För dessa elever i årskurs 7 var det en dag att minnas och en värdefull erfarenhet som kommer att följa dem genom livet.


Kommentera Tipsa en vän Skriv utStrandskolanReportrar utan gränserEuropaportalenEuropean schoolnetLearning cornerBBC NewsJuniornyheternaStrandarens XSkolmat


SjukanmälanMejllogga

Stockholm infoBarnombudsmannenStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Thilde, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Astrid, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan