Årskurs 9 hade orienteringsdag vid Hellasgården


Linn Rynder 2023-09-27

Eleverna i årskurs 9 orienterade vid Hellasgården.
Eleverna i årskurs 9 orienterade vid Hellasgården.

Veckan på Strandskolan har präglats av orienteringsdagar. Strandarens reporter Linn passade på att ställa några frågor till
Isse i årskurs 9.

Hur tyckte du att orienteringsdagen var?

På morgonen var det inte roligt, det var kallt, och det var fuktigt i gräset, och halt i skogen och mycket lera. Men sen runt nio tio steg solen upp, inte så att man kunde ha t-shirt. Då blev det inte lika blött i gräset. Jag tycker aldrig att det är kul att orientera, och vissa hittade intressanta föremål.

Vilka föremål hittade ni? 

Jag och min kompis hittade en rostig yxa i skogen, sen så hittade vi en liten lekplats där med en gunga i ett träd, en eldplats, en liten koja och sand. Sen så hittade en i vår klass ben, jag tror att det var ett rådjurshuvud med ryggraden. 

Hur gick det för dig?

Jag träffade en från vår klass och vi hade samma karta och det gick bra. Det var en kontroll som var inne i skogen, men de andra var enkla eftersom de var vid vägen. Sen gjorde jag en C-bana och då ringde min kompis mig och jag sa att jag skulle ta bana C2, eftersom hon hade gått fel på banan och då hittade vi yxan där hon var. En bit bort från yxan låg den blåa servetter och ett rep och vi tyckte att det var konstigt att hitta en yxa i skogen men tänkte inte så mycket på det. 

Hur skulle du sammanfatta dagen? 

Det var kallt i början av dagen, men det blev varmare sen. Det var tråkigt för jag hatar orientering men det var roligt att träffa kompisar. 

När började ni?

Vi började 08.30 och då började vi springa iväg, och man fick sluta efter att man hade gjort fyra kartor. Det fanns sex E-kartor tre C-kartor och tre A-kartor och man fick välja kartorna.

Fem snabba.

Stadsorientering eller skogsorientering?

Stadsorientering.

Glass eller godis?

Godis.

Vinter eller sommar?

Sommar.

Midsommar eller påsk?

Påsk.

Blå eller röd?

Blå.

 

Kommentera Tipsa en vän Skriv utStrandskolanReportrar utan gränserEuropaportalenEuropean schoolnetLearning cornerBBC NewsJuniornyheternaStrandarens XSkolmat


SjukanmälanMejllogga

Stockholm infoBarnombudsmannenStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Thilde, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Astrid, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan