Inget plums? Jo, massa plums!


Jonatan Åhlund 2019-02-06

Bild: Jonatan Åhlund

Utomhusbad i februari låter måhända inte som en briljant idé i allas öron. Det kan dock vara kul och lärorikt, och det har niorna blivit varse.


Tisdagen den 5 februari var en ganska grå dag i södra Stockholm. Temperaturen landade runt noll, snö med lättare regninslag föll från en grådaskig himmel, bussarna var kanske några minuter sena och många ville nog helst stanna inomhus. Så blev det dock inte för Strandskolans nior.
Inte alls faktiskt – det var nämligen dags för det årliga isvaksbadet.

Efter en alldeles vanlig förmiddag i skolans korridorer var det dags för en ganska ovanlig eftermiddag vid Albysjön. Niondeklassarna begav sig i två omgångar ner till Alby friluftsgård för att förkovra sig inom områdena isvett och islivräddning. En teorigenomgång följdes av isdubbsträning för samtliga, på en för dagen en smula blöt is på Albysjön. Isdubbandet följdes upp av dagens stora nummer – isvakshoppandet! I sällskap av ett par pedagoger fick eleverna, en i taget, ta de trippande kliven innan det stora klivet ner i det mörka februarivattnet. Det hela fortlöpte utan några som helst problem, även om en del eventuellt upptäckte att sjön är mer badvänlig under sommarlovet, och Strandaren kan rapportera att vinterbadarna tog sig upp ur vaken på ett tryggt och bra sätt. Personalen då, undrar ni kanske? I år representerades personalstyrkan av en vakhoppare.

Avslutningsvis vill vi på Strandarens friluftsredaktion lyfta på hatten för alla deltagande elever, pedagogerna, och personalen i Alby friluftsgård som förutom vaken även ordnade skjuts för de nybadade från sjön till den betydligt varmare bastun.


Bild: Jonatan Åhlund

Bild: Jonatan Åhlund

Bild: Jonatan Åhlund

Bild: Jonatan Åhlund

Bild: Jonatan Åhlund

Bild: Jonatan Åhlund

Bild: Jonatan ÅhlundKommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Lovisa, Lilly, Tyra, Ellen, Emma, Sofia, Elsa, Vera, Emmie, Gabriella, Maja, Linn, Alva, Ingrid, Jonatan