Stor och liten på skogstur


Jonatan Åhlund 2023-09-28


Veckan har varit fylld av orientering för de allra flesta av skolans elever. Åttorna och tvåorna får dock en speciell uppgift varje år.

Det finns en del som tycker att orientering kan vara klurigt, men så tycktes inte vara fallet när årskurs 2 och 8 traditionsenligt sammanstrålade i Alby under torsdagsmorgonen. Efter en kort ”lära känna”-stund gav de sig ut och jagade kontroller ihop, och det var fullt fart i skogen. I smågrupper tog de sig an ett antal olika banor med gott resultat, även om det stundtals rådde lite varierande syn på hur fort man faktiskt ska springa som orienterare.
Till slut var dock alla tryggt tillbaka efter att ha hittat kontrollerna.

Blev det bara en massa springande och farande då? Nej, riktigt så hårt var inte schemat. Efter orienterandet väntade matsäcksmumsande i septembersolen.


Bild: Jonatan Åhlund

Bild: Jonatan Åhlund


Kommentera Tipsa en vän Skriv utStrandskolanReportrar utan gränserEuropaportalenEuropean schoolnetLearning cornerBBC NewsJuniornyheternaStrandarens XSkolmat


SjukanmälanMejllogga

Stockholm infoBarnombudsmannenStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Thilde, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Astrid, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan