Niorna har skrivit avslutningstal

Tio långa år har nått sitt slut


Melker Markovic Lundberg 2021-06-12

I augusti 2011 gick jag och många av er vår första dag i Strandskolan. Spända och nervösa över att börja skolan med de stora barnen. Många prov, raster och sopptorsdagar senare står vi nu här. 10 långa år har nått sitt slut. Som vi väntat och längtat. När jag tittar tillbaka på mina år på Strandskolan så vet jag att den här skolan har lärt mig mer än jag någonsin kunnat ana, fått mig att växa och förberett mig för framtiden, men nu känner jag mig redo att lämna Strandskolan. Men jag kommer alltid ta med mig alla minnen, lärdomar och relationer från min tid här. Vad är det då för minnen jag tar med mig?

Lågstadietiden fylldes av naturutflykter med Marlene, körsång med Gunilla och dramalektioner med Elin. Men jag som perfektionist var inte beredd på det höga tryck som skulle komma nu när skolan börjat på riktigt. Mina perfekta bokstäver och mattetal kanske jag har haft nytta av nu idag, men i stunden så ställde det bara till med problem. Jag fick lära mig hur varje uppgift inte behövde vara perfekt och hur viktigt det är att vara i fas med resten av klassen. Jag lärde mig tillslut men den lilla perfektionisten finns än idag kvar i mig. Förutom alla lektioner med Gunilla så spenderade jag mycket av min tid under lågstadiet på fritids. När vi pysslade och gjorde armband med Anna och när vi blev jagade av Arne. Åren gick förbi och jag skulle snart börja mellanstadiet.

Mellanstadiet började och det fanns inte mycket att bekymra sig över i skolan, ingen betygshets och inga viktiga prov. Livet under mellanstadiet var som en enda lång rast. Det är en lärare från mellanstadiet som jag skulle vilja tacka lite extra. Min gamla mentor, Jennifer Baker Ribohn, tack för ditt stöd, dina peppande ord och ditt härliga humör. Jag vill även tacka Sofia och Lena. Sofia med hennes roliga och spännande anekdoter och Lena med hennes skämt.

Högstadiet har varit som en berg- och dalbana. 3 händelserika år. Vänskaper från mellanstadiet försvann sakta iväg, men gjorde det möjligt för nya vänskaper att växa. Nya klasser, skåp och moderna språk, kanske var roligare att se fram emot det än när det verkligen hände. Jag vill tacka mina vänner som hjälpt mig genom de långa skoldagarna och de jobbiga uppgifterna som jag inte hade någon motivation till att göra. Min motivation till skolarbete har aldrig varit hög, jag har aldrig haft skolarbete som prio 1, men trots det så har jag tagit mig igenom alla inlämningar, prov och läxor. Jag har ändrats mycket under dessa 3 år i högstadiet, kanske så har skolan gjort mig mer mogen och erfaren. Jag har fått lära mig mycket under högstadiet. Mycket av de uppgifter vi fått har inte varit så spännande men det kanske är så det kommer se ut framöver. Jag hoppas jag fått den kunskap som behövs till gymnasiet, kanske har Tonys analyser hjälp mig och mina studier. Många av våra lärare nu har inte varit med under hela högstadietiden men en riktig klapp på axeln till de lärare som orkat med oss under alla 3 år. Tack till Jonatan som både hjälpt till med skoluppgifter och som funnits att snacka med för att få tankarna på något annat än skoluppgifterna. Även stort tack till alla lärare som kommit under högstadiets gång som har hjälp mig och många andra. 

Juni 2021, nu står vi här 10 år senare lika spända och nervösa som under första skoldagen. Tror vi alla är redo att lämna Strandskolan nu och börja ett nytt kapitel fyllt med nya människor och upplevelser. Jag lämnar skolan med många minnen, vissa bättre en andra, och med mycket kunskap och erfarenhet. Strandskolan kommer alltid vara en stor del av mitt liv och jag kommer aldrig glömma mina 10 år här. Till slut så vill jag tacka alla vänner, lärare och pedagoger en sista gång för dessa år, tack!

Tio långa år har nått sitt slut.

 


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Tage, Erica, Vera, Emmie, Adam, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan