Traditionsenligt luciafirande och innebandy med twist


Jonas Åhlund 2022-12-16

Personallaget vann innebandymatchen efter en dramatisk straffläggning.
Bild: Jonas Åhlund
Personallaget vann innebandymatchen efter en dramatisk straffläggning.

Tisdagen den 13 december 2022 var det eleverna på Ankaret årskurs 3 som bjöd på luciafirandet i idrottshallen. Efter lunch var det dags för årets innebandymatch mellan eleverna i årskurs nio och personalen.

Luciatåget var som alltid riktigt fint. Väl invövat och en bra mix av lugna och lite mer fartfyllda sånger. Det är roligt att se vad bra det blir - år efter år.

Årets innebandymatch spelades med en för i år ny twist.
Halva matchen spelades genom att lagen spelade i fem par där paren behövde kroka i varandras armar och därför behövde utveckla ett samarbete på hög nivå. Givetvis svårt men lärorikt och mycket underhållande för publiken.
Vi som såg på tackar för uppvisningen. Det var riktigt roligt att se på! Den andra halvan av matchen spelades enligt vanliga regler. Givevis var lagen mixade.

Hur matchen slutade? Så jämnt - 3-3 efter full tid - att matchen fick avgöras med straffläggning. Efter ett antal straffar där lagen följdes åt stod till sist personallaget som segrare. Grattis till samtliga deltagare. Ni bjöd på en riktigt underhållande och välspelad match där fair-play spelade huvudrollen. Var stolta över er själva. Det har ni gjort er förtjänta av.

Bara så du som läsare vet varför vi inte publicerar bilder från luciafirande och innebandymatchen så beror det på att vi inte publicerar bilder där elever är med. Ett klokt beslut med tanke på vad bilder kan användas till om man har illasinnade avsikter.

Kommentera Tipsa en vän Skriv ut


Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Victoria, Erica, Vera, Nova, Dante, Emmie, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan