Betyg i uppförande kommer att höja elevers kunskaper


Rickard Anner 2014-11-03

Pisa-undersökningar visar att svenska elevers kunskaper bara sjunker och sjunker och om det fortsätter så som det gör nu så kommer Sverige bara hamna längre och längre ner i Pisa-undersökningar och elevers betyg kommer fortsätta att sjunka. Svenska politiker och rektorer känner till detta problem men inget händer.Vad ska man då göra åt detta? Jo, genom att införa ett uppförandebetyg.

En av orsakerna till att elevers betyg bara sjunker är att svenska elever är väldigt respektlösa mot sina lärare. Eleverna är stökiga på lektionerna vilket resulterar i ett stökigt klassrum utan ingen arbetsro.

Det kan leda till dåligt fokus på lektionerna vilket resulterar i okoncentrerade elever vilket i sin tur leder till dåliga betyg. Om ett uppförandebetyg däremot skulle införas skulle det bli mer arbetsro på lektionerna vilket leder till högre betyg eftersom man får mer arbete gjort och man kan tänka bättre.

Nu kanske du tänker att elever redan har det stressigt med alla andra betyg så det räcker, men man får ju mer gjort på lektionerna om det är arbetsro vilket leder till att det blir mindre stressigt eftersom man får mer avklarat på lektionerna, vilket i sin tur kan leda till att man kan utbilda sig till det man vill vilket i sin tur kan leda till ett bra jobb. Och lite disciplin kan ju aldrig skada.

Så snälla, svenska politiker och rektorer, lyssna på vad jag har att säga och hjälp eleverna att få arbetsro på lektioner så deras betyg ökar för att om inte dagens elever får tillräckligt höga betyg så de kan plugga vidare, vilka ska då ta över de vuxnas arbete i framtiden?

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Celia, Tage, Erica, Vera, Emmie, Adam, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan