Årskurs 8 övar på att skriva insändare.

Bort med hathemsidor från Internet


Arg Ponnyryttare 2015-10-02

Hat på Internet har blivit något folk stöter på vardagligen, så ska det inte vara! Hemsidor som ger folk möjlighet till att skriva saker anonymt borde läggas ner. En av de hemsidorna som hat sprids som mest är “Ask.fm”, där man anonymt kan ställa frågor till varandra. Ändå finns dessa så kallade hat-hemsidor kvar och används av många. Ska det behöva vara så här?

Vissa av er kanske tycker att hemsidorna faktiskt kan vara väldigt underhållande och tidsfördrivande men majoriteten visar faktiskt att många tycker att hatet och trakasserierna har gått överstyr.

Ungdomar som får negativa kommentarer och hat mot sig kan hamna i deppression som får dem att prestrera sämre i skolan vilket kommer påverka ungdomarna på ett dåligt sätt i framtiden.

Vill du att dina barn eller framtida barn ska gå runt och vara fyllda av rädsla och oro för att de har blivit trakasserade anonymt över hemsidor som “Ask.fm”? Det finns lösningar. Luleå kommuns drastiska beslut om att blockera hela sajten “Ask.fm” för alla skoldatorer i hela kommunen ser jag som ett bra exempel på vad man kan göra för att minska nätmobbningen på “Ask.fm”.

Jag tycker att de andra kommunerna i Sverige ska ta åt sig från deras beslut och överväga att göra samma beslut. Jag tycker det är dags för folk att börja inse sanningen, att människorna börjar ta ställning till att faktisk göra nån skillnad. Jag tycker det är dags att man ska bort med hat och hathemsidorna från Internet!

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Celia, Tage, Erica, Vera, Emmie, Adam, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan