Årskurs 8 övar på att skriva insändare.

Fler länder måste visa medmänsklighet


Ruben Lindström 2015-09-26

Jag har länge gått och stört mig på att det bara är ett visst antal länder som tar emot flyktingar och hjälper dem. Varför ska det vara så orättvist? Alla måste visa medmänsklighet för att denna jord ska fungera.

Om fler länder släpper in flyktingar kommer andra länder att ta efter och det gör att flyktingarna blir med utspridda. Vilket i sin tur leder till att inte ett tiotal länder behöver ta emot alla flyktingar, så ser det i princip ut idag vilket verkligen inte är bra. Flyktingarna som flyr till ett land kommer inte att förstöra och bidra till problem i samhället som många tror utan det är snarare tvärtom.

De flyktingar som kommer, kommer om några år att betala skatt som alla andra medborgare och bidra till landets utveckling. Genom att bara ta in flyktingarna kan du rädda människorna som fly för sitt liv över hav och i trånga lastbilar. Du bildar också en framtid för barnen som kommer.

Nu kanske du tror att alla flyktingar som kommer till ett land kommer att bli tiggare och inte ha någon utbildning. Men då har ni helt fel! Enligt en undersökning som SVT har tagit fram har var tredje syrisk flykting en hög utbildning. Vilket gör att de kan hjälpa att bidra till landets utveckling. Lösningen på det här är faktiskt det EU gjorde för ett tag sen. De inskaffade en lag som gjorde att varje land har en kvot som de måste ta in beroende på deras ekonomi och hur mycket de tidigare har tagit emot.

Jag tycker att alla länder borde visa medmänsklighet och släppa in de stackars flyktingar som kommer, för alla ska ha något hem, någonstans att känna sig trygga i och framförallt alla ska ha ett land att leva i.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan