Årskurs 8 övar på att skriva insändare.

Gör vanligare mat i skolan


En upprörd elev. 2015-09-28

Nästan varje gång jag går in i matsalen så ser jag att maten är täckt av olika såser, kryddor och dressingar. Potatisen är täckt av olika kryddor, grönsakerna är dränkta av olika sorters dressingar och köttet är täckt av ovanliga såser.

Jag tycker inte att det är bra eftersom det troligtvis inte är så många elever som gillar såserna eller kryddorna och att de då avstår från att äta maten. Om man slutade att täcka maten med olika såser och dressingar så skulle de flesta elever äta mer, slänga mindre mat och bli mätta och de skulle inte klaga på dålig skolmat eller på att de är hungriga.

Eleverna skulle äta mycket av allt och därmed få i sig alla näringsämnen som de behöver varje dag och enligt 1177 Vårdguiden så behöver man en blandning av alla näringsämnen varje dag för att fungera och må bra. Eleverna skulle även få mer energi om de åt av allt och därmed orka att koncentrera sig bra på lektionerna. Nu kanske du tänker att om vi äter något som vi inte gillar flera gånger så blir vi tillslut vana vid den maten men nej, det fungerar inte så bland barn.

Serveras något som barnen inte tycker om så tänker de inte äta mer av det även om någon vuxen säger att de kommer att bli vana efter ett tag. Det är därför jag tycker att man inte ska ha massa konstiga såser, kryddor och dressingar på maten utan man kan ha det för sig i skålar stället och då kommer ju alla att vara nöjda, mätta och friska!

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Celia, Tage, Erica, Vera, Emmie, Adam, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan