Årskurs 8 övar på att skriva insändare.

Höj lärarnas löner


Frustrerad elev. 2015-09-29

Jag har gått på högstadiet ett tag nu och jag har förstått att lärare måste planera, utvärdera och analysera allt jag gör. Jag förstår då inte varför de inte kan får en bra och rimlig lön för det då! 

Förr i tiden ansågs lärararbetet vara ett fint jobb ungefär som läkare är idag och i andra delar av världen är det fortfarande så men varför har det då blivit så att lärare statusen har sjunkit så mycket? Jo det beror på de lägre lönerna som lärare har fått och då vill såklart inte så många bli lärare.

Lärarna är dem som ska lära oss hur man ska vara mot varandra och saker man behöver veta när man går ut skolan och utan lärare skulle det vara ett katastrofalt samhälle utan några jobb alls, för att det skulle faktiskt vara så att ingen kan lära oss hur man uträttar ett jobb.

Om vi skulle besluta att ge lärare högre löner skulle vi bidra till att få ett bättre samhälle med mer välutbildade människor. Det är också så att alla lärare måste planera, utvärdera och analysera allt vi elever gör och det hinner dem inte göra under skoldagen om det är flera klasser om dagen utan då får dem göra det när det är hemma, tycker inte ni då att lärare ska få mer betalt för att göra sådant på sin egen fritid? Det tycker iallafall jag.

Nu kanske vissa av er tänker att om lärarna får mer pengar finns det mindre pengar kvar i skatten att röra sig om och för de pengarna skulle man kunna renovera till exempel de gamla skolorna, då tycker jag att ni ska tänka så här istället, utan lärare skulle det inte kunna finnas skolor och att vi i framtiden kommer att tjäna mer pengar om de välutbildade eleverna senare får jobb och det skulle även minska arbetslösheten. Alltså skulle man slå två flugor i en smäll genom att höja lärarlönerna.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan