Inför gratis frukt i skolan


Trött elev 2015-09-30

Jag har gått i skolan i över åtta år och tycker skolan har ett problem. Skolorna har långa dagar och trötta elever. Det långa skoldagarna är viktiga för att få den bästa kunskapen som möjligt. Men jag tycker det är absurd att gå runt och vara trött. Man vill ju kunna prestera så bra som möjligt. Hur ska man göra för att få eleverna att orka med? Jo det vet jag!

Jag tycker gratis frukt skulle införas i skolorna för att få mer pigga och kreativa elever. Frukten har många vitaminer som skulle göra eleverna pigga och glada i skolan vilket kommer att leda till en trevligare miljö. Om skolmaten inte passar elevens smaklökar eller att hon/han inte vill ha maten så finns det ändå möjligheten att få energi på annat sätt. Eleverna kommer utvecklas mera i kunskapskraven och dem kommer även att orka med dem långa skoldagarna samtidigt som dem kommer att ta in mera av lektionens innehåll.

Nu kanske du tänker att införa frukt i skolan kommer att kosta alldeles för mycket pengar eller att frukten kommer att ta slut på grund av att det tas för mycket. Visst skulle frukten ta slut snabbt ifall alla tog flera stycken, fast ifall frukten delas ut under lektionstid eller efter, skulle frukten att räcka längre. Ett annat alternativ är att man hämtar frukten i cafeterian Klart att det är dyrt, men vad ska man satsa på? Jag tycker eleverna försänar att ha ett mellanmål mellan lektionen för att få bättre kunskapsförmåga.

Kommunerna kanske kan tillföra pengar till skolorna för att ha råd med frukt. Det skulle ändå göra så att vi får bättre koncentrationsförmåga. Vi vill ju ha utbildade elever med bra betyg. Eller hur? Därför ska gratis frukt införas i skolorna.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan