Årskurs 8 över på att skriva insändare.

Inför gratis fruktpaus i skolan


En trött elev 2015-10-02

Har du någon gång inte hunnit äta frukost på morgonen innan du går till skolan? Har du då kunnat prestera ditt bästa med hungrig mage och tomt med energi ända fram till lunch? Jag tror att dom flesta av er känner igen er och att det kanske har hänt någon gång. Tänk då hur många lektioner som kastas bort för att vi inte kan prestera på topp bara för att vi inte har hunnit äta frukost.

Min lösning på detta problem är att införa en gratis fruktpaus. Varför en fruktpaus skulle lösa problemet är för att om man inte har hunnit äta frukost får eleverna ändå chansen att få energi i sig och borde klara sig på det fram till lunch. Resultatet bli gladare elever och bättre resultat eftersom eleverna då kan prestera sitt bästa när dom har fått energi. Dom får då bättre förutsättningar för att lyckas i skolan. Samtidigt kan det vara en trevlig stund där alla samlas och pratar med varandra som även kan bidra till en bättre gemenskap i klassen.

Men nu kanske du tänker att detta kommer att kosta skolan pengar att köpa frukt till alla barn. Men är det inte ändå värt då att köpa in frukt och få gladare elever och bättre resultat. Kanske behöver skolan bara köpa in frukt till högstadieeleverna eftersom dom går längre dagar och har en större press att prestera. Så varför inte bara köpa in frukt för att eleverna ska få en bättre förutsättning, bättre resultat och vara pigga och glada hela dagarna.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut
Kommentarer
1. En fruktpaus kan förändra framtiden alma lindqvist 2016-08-24Sjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Celia, Tage, Erica, Vera, Emmie, Adam, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan