Årskurs 8 övar på att skriva insändare.

Inför läxfri skola


Sofie Lindqvist 2015-09-26

Jag har länge stört mig på att vuxna hela tiden säger att vi elever har så lite arbete i skolan, jämfört med på deras jobb. Fattar inte ni vuxna hur mycket vi elever egentligen jobbar i skolan och hemma. Läxorna vi får tar upp nästan all vår fritid, vilket gör så att vi inte hinner med det vi gillar som att till exempel dansa eller spela fotboll. Det finns även många elever som mår dåligt på grund av skolan.

Skolverket måste göra någonting åt detta så att elever slipper må dåligt på grund av skolan, då har jag lösningen, inför en läxfri skola. Om vi får mindre plugg och läxor i skolan så kommer vi få mer tid till det vi gillar som att träffa kompisar eller att spela fotboll, detta kommer antagligen leda till att vi blir piggare och orkar göra mer i skolan så att vi inte behöver ha en massa läxor.

Läxorna och allt plugg till proven blir också halvgjorda när man är trött och har massor med läxor, därför tror jag att det skulle vara bättre att göra allt i skolan där man kan få hjälp och göra sakerna ordentligt istället för halvbra. Vuxna, jag tror inte ni vill att era barn eller elever ska bli deprimerade och gå in i väggen för att de är så stressade på grund av alla läxor och prov.

Nu kanske ni tänker att det är så lätt att gå i skolan jämfört med att jobba men då ska jag berätta för er att det inte är så lätt att gå i skolan, göra en aktivitet efter skolan, att man måste plugga till prov och att ha ton med läxor, det är detta som leder till att vi blir så stressade, som i sin tur leder till att vi mår dåligt. Vi hinner inte göra allt hemma. Utöka lektionstiderna så att man hinner mer, då slipper vi läxor. Skolverket gör någonting, ni vill väl inte att barn ska ha det så tufft som vissa har det i skolan. Vuxna tänk på det nästa gång ni säger att vi har det lätt i skolan.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan