Årskurs 8 över på att skriva insändare.

Inför läxfri skola


Arg tonåring 2015-09-29

Jag anser att det är väldigt dåligt med läxor. Stress och prestationsångest är ett väldigt vanligt problem bland många ungdomar. Man känner att man måste göra bra ifrån sig hela tiden och att tiden inte räcker till.

Detta kan leda till att man tappar kontakt med kompisar eftersom man inte kan träffa dem lika ofta pågrund av läxor. Eller att man måste sluta med vissa fritidsaktiviteter. Efter ungefär 6-8 timmar i skolan så är man helt utmattad när man kommer hem. Då ska man sätta sig med ännu mer plugg? Det tycker jag är helt absurdt! När man är tonåring så händer det mycket saker i kroppen vilket leder till att man blir extra trött. Man kan inte belasta hur mycket prov och läxor som helst. Utan läxor så skulle man även ha mer tid för fritidsaktiviteter och kompisar.

Jag har känt många gånger att jag inte kan vara med kompisar efter skolan pågrund av att jag har läxor och prov att plugga till, medans en kompis på dansen går i en läxfri skola. Det tycker jag är väldigt orättvist, varför är det så att bara vissa skolor är läxfria? Sen är det så att vissa inte får någon hjälp alls hemifrån medans vissa föräldrar nästan gör läxorna åt barnen. Det blir ju dels svårt att bedöma arbetet eftersom man inte vet om det är en förälder eller eleven själv som har skrivit.

Jag tror från mina egna erfarenheter att stressen skulle lätta mycket om man drog ner på antalet läxor, helst införde läxfri skola. Skulle det inte vara skönt att komma hem efter en hel dag i skolan med massor av ansträngande och bara koppla av? Egentligen så tycker jag att läxor borde förbjudas. Iallafall uppgifter som man ska lämna in, det tycker jag att man ska göra på lektionen. Läxförhör på ord därimot kan vara bra ibland. 1-2 läxförhör i veckan tycker jag skulle vara rimligt.

Nu kanske ni tänker att ungdomarna bara är lata. Men faktum är att vi ungdomar jobbar mer än vissa vuxna och våra hjärnor är inte ens färdigutvecklade. Vi pluggar ju redan i skolan plus prov på det. Varför ska man behöva ta mer tid av sin fritid till läxor? Den lilla fritiden vi har behövs till att vara med kompisar, fritidsaktiviteter och vara med familjen. Det är tillräckligt med prov. Läxor ger mig bara mer press och jag känner mig stressad. Inför läxfri skola!!!

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan