Inför mindre läxor


En tjej som vill ha mindre läxor, tack! 2015-09-28

Jag har länge stört mig på att vi har väldigt mycket läxor i skolan och det är nog inte bara jag som tycker det. Det är svårt att hinna med att göra ungefär 5 läxor i veckan och plugga till prov när vi slutar halv fyra nästan varje dag. På helgerna har man andra saker att göra och det känns jobbigt att lämna ifrån sig sina två lediga dagar på att göra läxor.

På ett dygn är det tjugofyra timmar och tio av dem ska vi ungdomar sova enligt läkare vilket då betyder att vi bara har 14 timmar kvar av dagen efter att vi sovit. Vi ska då gå i skolan sex till åtta timmar varje dag och det resulterar i att vi bara har sex timmar kvar på dygnet som vi ska vara med kompisar, aktiviteter, vara med familj och göra andra saker som man måste hinna med. Tiden räcker inte till för läxorna då man måste man sluta på sina aktiviteter eller sluta vara med sina vänner. Läxorna tar mer tid från vår fritid än vad de vuxna tror och man blir trött och har svårt att kunna sova dessa tio timmar per dag vilket resulterar i att vi har svårare att hänga med på lektionerna vilket vi måste för att kunna prestera bra i skolan. Sen är det också svårt om man inte förstår någonting i läxan och då har vi ingen lärare hemma hos oss som kan förklara vad frågan till exempel handlar om.

Visst, vi har föräldrar men de kanske inte kan allting heller och då sitter man där hemma och inte kan svara på frågan eller vad det nu kan vara. Nu kanske ni tänker att det bara är att gå på läxhjälp som de flesta skolor har nu för tiden. Men då måste man gå upp mycket tidigare vilket då gör så att man inte sover lika länge som vi rekommenderas att göra och om läxhjälpen ligger efter skolan måste vi då stanna kvar och det går tid från vår fritid då vi kanske har aktiviteter eller andra viktiga saker att göra. Om vi inte skulle ha så många läxor så skulle vi kunna lägga ner mer tid på att plugga inför prov vilket leder till att man höjer sina betyg och har chansen att gå ut grundskolan med bra betyg så att man kan gå en bra utbildning på gymnasiet. Det skulle också leda till att vi kan vara mer fokuserade på lektionerna.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan