Årskurs 8 övar på att skriva insändare.

Kortare skoldagar


En väldigt trött elev 2015-09-26

Jag har länge tyckt att skoldagarna är väldigt långa och då kan det bli svårt att lära sig saker för när det är långa dagar så blir man väldigt trött och då blir det svårt att lära saker. Men hur har det blivit så här? Det som har hänt är att skoldagarna har blivit länge för att det nya betygs systemet har väldigt mycket i sig som måste hinnas göra innan man går ut nian och efter som det är mer arbete så måste dagarna vara längre.

Men jag tycker att det är borde ändras för att om det skulle vara kortare dagar så skulle det bli lättare med inlärandet för att man orkar mer när det är kortare dagar och man lär sig att ansvara för sina saker själv för om man sitter och leker på lektionerna så måste man ta igen det när man kommer hem sen. Men om det var kortare skoldagar skulle kanske elever skulle vilja veta mer om det dom har lärt sig i skolan och plugga extra mycket om det ämnet och då skulle dom får högre betyg.

Men du kanske tror att man inte hinner med allt skolarbete men du kanske tror att man inte kommer att hinna med allt skolarbete men för att hinna med måste lärare ändra sin metod så att dom hinner med allt och kanske lite mera läxor och då lär sig barnen att ta mer ansvar så att dom hinner med allt.

För att lösa det här problemet så måste eleverna ta upp det på elevrådet eller gå och prata med rektorn och sen ska skolan ta upp problemet och komma på en lösning. Jag tycker att skoldagarna borde vara kortare så att man orkar med allt. om det blir kortare skoldagar så orkar man med allt så då blir det mer fokus på inlärandet, mer själv ansvar så man hinner med allt och gladare elever som kanske vill lära sig mera och därför tycker jag det borde vara kortare skoldagar.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan