Årskurs 8 övar på att skriva insändare.

Lägg fokus på viktiga saker i skolan


Hanna Å 2015-09-27

Jag tycker att man borde lägga till ett ämne i skolan där man får lära sig om saker som man gör till vardags i vuxenlivet som att betala räkningar, ta hand om ekonomi, städa ordentligt, ha en budget, hålla ansvar osv. Det är viktigt att kunna sådana saker så att man inte känner sig osäker sedan när man faktiskt blir vuxen. 

Om man skulle lägga till ett sådant ämne så skulle elever lära sig riktigt viktiga saker som de verkligen har nytta av i resten av livet och som alla behöver göra. Om man skulle införa detta ämne så skulle det bli lättare för unga att förstå pengar och budget och deras krav på dyra saker skulle kanske minska och de skulle nog förstå att man behöver kämpa hårt för att få pengar, eftersom de tyvärr inte växer på träd. Ungdomar skulle även lära sig hur man tar hand om ett hem med städning och hushåll och jag tror även att deras förståelse för föräldrarnas slit skulle öka och de skulle då antagligen börja hjälpa till mera hemma, vilket jag tror föräldrarna verkligen skulle uppskatta.

Men nu kanske du tänker att det inte alls är en bra idé eftersom då kommer ju barnens skoltid förlängas jättemycket och att det kommer att bli ännu hårdare press. Men då tycker jag att du kan tänka på att det till exempel är viktigare att lära sig om sådana här viktiga saker än att lära sig hur man ritar som Picasso eller hur man spelar gitarr, för om man är intresserad av konst och musik så kan man ta kurser efter skolan eller välja en sådan gymnasielinje. Därför tycker jag att man skulle kunna dra ner 10 minuter på slöjd, bild och musik i veckan och istället lägga ihop de 30 minuterna till ett nytt ämne som ska kallas hushåll. Då får barnen lärdom om hur man sköter ett hem och det är väl ändå mer värt än att lära sig hur man sjunger Beyoncés nya låt i kano?

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Celia, Tage, Erica, Vera, Emmie, Adam, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan