Årskurs 8 över på att skriva insändare.

Låt eleverna använda cykelförrådet


Arg cyklist 2015-09-29

Jag cyklar till skolan och har under en längre tid stört mig på skolans cykelförråd. Skolan har byggt ett hus där man kan förvara sin cykel under skoldagen, men förrådet är endast avsett för lärare. Detta gör att fler elever väljer bort cykeln och åker kollektivt eller bil till skolan eftersom man inte vill cykla hem på en blöt sadel. Därför tycker jag att skolan borde tillåta elever att få ställa sin cykel i cykelförrådet.

Jag tycker att skolan skulle låta elever använda cykelförrådet eftersom att skolan då skulle uppmana elever att cykla, vilket skulle leda till att fler väljer bort att åka bil eller buss till skolan. Då skulle fler föräldrar inte behöva skjutsa sina barn och skolan skulle inte behöva ge ut busskort till så många elever. Dessutom skulle fler cyklister leda till att fler människor sparar energi och transporterar sig miljövänligt.

Cykelförrådet skulle även på sikt ge skolan bättre rykte för att vara en miljövänlig och smart skola. Nu kanske du tänker att lärarna inte får någon plats i förrådet, men hallå! Det går fler elever än lärare i skolan och det är bättre om trettio elever cyklar och en lärare än om två lärare cyklar och noll elever. Jag tycker att skolan ska låta elever som cyklar ofta använda cykelförrådet så att man kan cykla hem på en torr cykel och att man kan känna att cykeln är i tryggt förvar på dagarna.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan