Det kom en insändare från Upplands Väsby till Strandarens redaktion. Nu också artikel Aftonbladet.

Låt vår klasskamrat stanna i Sverige


Ayse Nur Celik 2016-02-05

Länk till Aftonbladets artikel hittar du i slutet av denna insändare.

Vår klasskamrat Mahdi, är en av dom 80000..människorna som blir utskickade ifrån Sverige. För andra är det kanske bara ett siffra på ett papper, fast för oss är det Mahdi, vår klasskamrat en av vår familj, vår klass är som familj, och vi vill inte att en av familjen ska tvingas åka ifrån Sverige, och lära sig ett nytt språk.

Idag 01/02-2016 fick vi reda på att vår klasskamrat Mahdi ska skickas från Sverige.
Hela klassen blev chockade och ledsna. Ingen av eleverna i årskurs 8-9 kunde koncentera sig på skolan. Många av oss grät, andra blev tårögda, vår dag blev förstörd när vi fick reda på det.

Vi ALLA älskar Mahdi, vi har kul med honom och han har kul med oss. Han har ingen familj, vi blev som hans familj för honom. Vi bryr oss om honom, han betyder verkligen mycket för oss. Han är en underbar person, han är snäll, han är hjälpsam, han finns för alla, han gör så att en skrattar, han vill att alla ska le och skratta, han är en guldvärd person!

Vi vill ha vår Mahdi i vår klass, i vår liv, vi vill att han ska ha ett bra liv, vi vill att Mahdi ska stanna i Sverige! Han måste lämna sitt liv och sina vänner och flytta ut i stora världen helt ensam och inte ha någon som han känner med sig. Han är ett barn som kommer vara vilse i världen. Det går inte, tycker ni att det är värt att utvisa han från sitt liv som han byggt upp i Sverige och krossa hela hans liv? Han är lycklig här och alla människor förtjänar ett lyckligt liv, han vill stanna här för att det här är hans liv och han har alla sina vänner här som är som hans familj.

Hela klassen blev tårögda och ledsna, helt förstörda för att våra kompis Mahdi ska bli utvisad ifrån Sverige, Sverige är hans land nu. Varför ska man ta det ifrån honom? Det är så orättvist att vissa har ”turen” att få stanna kvar i Sverige men vissa inte och Mahdi är en av dem som inte har den turen. Han är en kille som är duktig i skolan och en skötsam kille som lyssnar och förstår andra. Vi tänker göra allt för att vår klasskamrat ska stanna kvar i Sverige och med oss!
Från: Ayse Nur Celik, Upplands Väsby @ayscel27@gmail.com

Läs också Aftonbladets artikel "Mahdi, 16, ska utvisas - skolan protesterar".

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan