Årskurs 8 övar på att skriva insändare.

Mer idrott i skolan


Edward Kallenvret 2015-09-27

Jag är en ganska irriterad elev som tycker att man har allt för lite idrott i svenska skolor. Problemet är att jag ofta på mina lektioner inte kan koncentrera mig. Jag känner även ibland att jag hellre skulle kunna gå ut och springa galet många varv runt skolan och sedan komma in och göra ett bättre arbete.

Om vi i skolan istället skulle ha mer idrott skulle det leda till att vi kan koncentrera oss på de teoretiska lektionerna och det leder till bättre betyg och då får Sverige en större utveckling i framtiden. Det skulle faktiskt leda till att Sverige kanske skulle kunna vara med världens största länder och utveckla samhället och världen.

Jag känner faktiskt ganska ofta att jag arbetar bättre och lär mig fler saker på lektionerna efter idrottslektionen. Ibland tänker jag också på att vi Sverige har det så bra men ändå utvecklar vi inte samhället som vi i svenska folket skulle kunnat göra. Mer idrott i skolan ger också en genomsnittligt ökad hälsa och när man känner att man mår bra vill man fortsätta att må bra.
Så känner iallafall jag.

Om man tycker som jag och vill må bra så måste man tänka på att äta hälsosamt och inte mat med gifter som både kan skada miljön och ens egen hälsa. Det leder till att miljön inte försämras och om inte miljön försämras så kommer vi människor att kunna bo längre på jorden och det kallas hållbar utveckling. Jag känner även att det jag har skrivit är trovärdigt eftersom i en undersökning som Malmö högskola har gjort så ökar faktiskt betygen av mer idrott i skolan.

Nu kanske ni tänker att mer idrott leder till väldigt långa skoldagar men så behöver det inte vara. Om man börjar ganska tidigt. Sådär runt 08:00 och på det har ganska korta idrottslektioner så skulle man inte sluta så väldigt sent ändå. Jag tycker att man kan ha ungefär 30-35 minuters lektioner eftersom det skulle vara bättre än ingenting. Bara att få röra sig lite tycker jag får mig att koncentrera mig bättre. Låt eleverna bestämma. Mer idrott i skolan!

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Celia, Tage, Erica, Vera, Emmie, Adam, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan