Årskurs 8 övar på att skriva insändare.

Mer idrottstimmar i skolan


Idrottsmänniska 2015-09-27

Nu för tiden tjatas det väldigt mycket om hälsa och vikt då förstår jag inte varför skolan inte tar sitt ansvar och gör nånting åt det! Jag tycker att det borde bli fler idrottstimmar i skolan eftersom det både är kul men framför allt är det bra för din hälsa och för de som inte håller på med någon sport så är skolidrotten ett utmärkt tillfälle att ändå få träna.

Om man har mer idrott så får man bättre hälsa dessutom och det gör ju på kort sikt att man mår bra just för stunden och på lång sikt minskar man chansen för sjukdomar. En till anledning till varför man ska ha fler idrottstimmar är att fler och fler ungdomar bara sitter framför datorn och tv:n på sin fritid och slutar på sporter i tidig ålder har man då mer idrott i skolan så minskar fetman eftersom man får röra på sig ändå och vi i Sverige vill väll inte bli känt som ett av världens fetaste länder? Då är ju mer idrott i skolan en bra lösning eftersom det är helt gratis för alla. D
et är säkert några som tänker men om man har fler idrottstimmar så blir man väll tröttare och orkar kanske inte en hel vecka i skolan. Men så är det inte.

Idrott leder dessutom till att man kan koncentrera sig bättre vilket leder till bättre fokus på teori ämnena som leder till att man tar upp mer information och slipper plugga hemma lika mycket vilket kan leda till mindre stress över skolan och läxor och det är ju något alla vill. Kortfattat så tycker jag att mer idrott bara har fördelar, man får bättre hälsa, det blir mindre fetma eftersom alla rör på sig och man får bättre koncentrationsförmåga vilket ger bättre fokus på lektionerna och kan påverka betygen positivt.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Celia, Tage, Erica, Vera, Emmie, Adam, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan