Årskurs 8 övar på att skriva insändare.

Mer resurser till skolorna


Madicken Folke 2015-09-29

En skola där alla barn är lika värda oavsett svårigheter är något vi i samhället strävar efter. Jag går på en skola där det är en självklarhet, där jobbar stödpersona flitigt för att få alla elever att känna att dom förstår och vill vara involverad i deras skolarbetet. Detta är inte en självklarhet i alla skolor och jag förstår inte varför?

Om vi skulle ha fler resurser i skolorna skulle det leda till att vi får fler högarbetande unga eftersom resurser hjälper unga med svårigheter att förstå skolan, detta kan då leda till att unga tycker det är kul och strävar efter att bli något stort i äldre dagar. Fler resurser skulle också få unga att få bättre självförtroende i och med att resurser kan hjälpa till att höja betygen detta gör då att det unga med svårigheter inte behöver känna att man är dålig för att betygen säger så.

Idag är det lätt att barn med svårigheter glöms bort i samhället och därför har inte dessa barn samma förutsättningar. Menar samhället då att dessa barn inte är lika värda?,för det är det dom visar. Men samtidigt säger samhället att alla är lika värda och ska ha samma förutsättningar. Detta tyder på dubbelmoral och det håller inte. Nu kanske du tänker att det kostar mycket pengar för komunen och ja självklart gör det, men vill vi istället att dessa unga som har svårigheter inte ska ha en ärlig chans i samhället? /En elev som vill allas bästa

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Celia, Tage, Erica, Vera, Emmie, Adam, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan