Årskurs 8 över på att skriva insändare.

Minska läxor


Lucas Löf 2015-09-26

Man går i skolan en stor del av dagen och det kan vara väldigt utmattande, stressigt och jobbigt och då när man slutar för dagen och känner en viss lättnad så får man bara mer skolarbete att göra hemma av skolan. Det räcker med att vi går till skolan i flertal timmar och jobbar och jobbar.

Det kan vara riktigt stressigt med läxor, speciellt om man kanske har någon träning att gå på. Då kanske man inte hinner göra läxorna förens på kvällen och det är då man är trött och vill sova kanske. Man behöver sömn för att orka med skolan dagen efter och om man får dålig sömn så kan det orsaka dina betyg det är absolut inte bra. Men samtidigt om man inte hinner göra läxorna så kan det orsaka dina betyg också. Läxor kan orsaka mycket stress och lite sömn så att man knappt orkar med skolan dagen efter.

Läxor kan faktiskt orsaka att man tappar kontakten med kompisar från andra skolor om t.ex. man har mycket läxor så hinner man inte träffa dom. Man hinner inte heller vara med sina kompisar från klassen pga för mycket läxor. Som sagt så kan läxor lätt ge stress och barn ska inte behöva vara stressade. Det finns många barn i Sverige som inte kan få hjälp med läxor hemma om dom inte förstår dom, och om ingen kan hjälpa dom och man inte förstår dom så kan man ibland inte göra den och det kan leda till att man ligger efter med den läxan också det kan röra om ditt läxschema ganska mycket och det leder till mycket stress.

Nu kanske ni sitter där hemma och tänker att det jag skriver inte låter klokt att man bara lär sig mer och man kanske lär sig mer om att ta ansvar, visst det kanske är sant men det hindrar inte de negativa delarna med läxor. För min del så räcker det med att få jobba och slita i skolan och att inte få massa skolarbete hem, jag menar inte att man ska stoppa med läxor helt och hållet men barn ska inte behöva ha så mycket läxor som man har i många skolor idag!

Jag tycker att skolledningen ska sätta stopp för detta för dom vet inte hur mycket känslor som kan blandas in i detta, några av dom är besvikenhet på sig själv, man kan få dåligt självförtroende om den kanske blir så jättebra, frustration, man kan bli så otroligt arg och irriterad och sen så kan man bli ledsen också pga av att man inte orkar med läxorna. Jag säger det igen, minska läxorna! Vissa av er vet hur det känns och vissa vet inte. Då vet ni vad vi unga idag går igenom fast t.o.m lite svårare.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan