Årskurs 8 övar på att skriva insändare.

Slut med stök i klassrummet


Den lilla skogsmusen 2015-09-27

Jag vet hur det är att inte få arbetsro , det är jobbigt, irriterande och man får nästan inget gjort på grund av det är svårare att jobba när det är stök i klassrummet därför vill jag införa uppförande betyg. Jag har själv märkt att det så mycket lättare att jobba när man inte blir störd av massa ljud och istället sitter i tystnad och lugnt jobbar på sitt arbete.

Om vi skulle införa uppförandebetyg tror jag att det skulle bli bättre arbetsro i klassrummen så att alla kan koncentrera sig och hinna längre, lärarna skulle få mer respekt och det skulle allmänt bli bättre. För om eleverna visste att de fick betyg hur dem uppförde sig skulle de nog tänka till en extra gång innan dem gjorde något. Jag tror att om vår skola införde uppförande betyg så kanske fler skolor tycka det var en smart och bra idé. Då skulle dem nog också hänga med på uppförandebetygen och det skulle leda till att fler en vår skola skulle få bättre arbetsro

Uppförandebetygen skulle kunna räknas som ett eget enskilt betyg som man skulle kunna betygsätta i E,D,C,B eller A. Alla vill väl ha bra betyg så om alla elever skötte sig hela tiden skulle det bli lätt för dom att få A på uppförande betyget. Dom som struntade i att göra läxorna skulle börja göra dom, börja plugga mer och betygen skulle öka. Det skulle leda till att man kunde få en bättre utbildning och att man kunde jobba med det man verkligen brann för.

Då kanske ni tror att det kommer bli mer press på eleverna eftersom uppförande betyget skulle räknas som ett enskilt betyg men då säger jag att jag tror att eleverna kommer att utvecklas bättre och snabbare om kompisen bredvid inte längre skickar lappar och visar saker på datorn. Jag tror att uppförandebetyget kommer så småningom bli en succé i många skolor om vi tar det första steget hänger nog fler på när de får se de fantastiska resultaten vi kommer att uppnå.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan