Årskurs 8 övar på att skriva insändare.

Ta bort dum regel i innebandy


sliN obvraC 2015-09-28

Denna säsongen i innebandy har man infört skyddsglasögon som obligatorisk regel. Jag och mina andra lagkompisar har reagerat starkt på denna regel. Det är många som tycker att det är helt absurt att man måste ha dem tills man är 16 år. Den här regeln kommer bara att skapa konflikter mellan spelare och domare eftersom att man sätter matchstraff på spelare som inte har skyddsglasögon.

Som jag ser det så finns det ingen fördel med att ha dem. För det första så tar det lång tid att vänja sig med att dem sitter på huvudet, man måste torka dem och de flyger av i vissa närkamper. För det andra om de splittras så blir det väl större skador än att få en blåtira? För det tredje så kostar dem pengar.

Det räcker med att man måste ha en klubba, skor, medlemsavgift, bag och matchställ redan. Om man knappt har råd med det hur ska man då kunna köpa ett par plastglasögon som kostar 300 kr. Ska man då sluta på innebandy och sen komma tillbaka när man är 16 år? Nu kanske ni tycker att det är jättebra med skyddsglasögon för att de ska ju “skydda” ögonen men I mina fyra år som innebandyspelare så har jag varit med om 1 ögonskada. Om man tänker efter så är det inte mycket om man är ungefär 30 personer som spelar en match. Man spelar ungefär 1-2 matcher per helg. Så jag tycker att det Svenska innebandyförbundet borde tänka på spelarsiffran och de som faktiskt måste spela med skyddsglasögon.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Celia, Tage, Erica, Vera, Emmie, Adam, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan