Årskurs 8 över på att skriva insändare.

Ta bort långa väntetider inom sjukvården


En arg elev 2015-09-30

Jag har själv varit skadad akut och varit på sjukhus och suttit i väntrum ett flertal gånger. De gångerna har jag fått suttit och väntat i flera timmar på akuten. Nog är det många människor där som behöver akut vård samtidigt och därför blir det långa väntetider, men om man skulle satsa mera på den akuta vården skulle det inte bli så. Jag tycker det är helt absurt att man ska behöva sitta och ha ont i timmar.

Jag tycker att man måste locka flera ungdomar till just läkaryrket och in på akuta vården. För att locka ungdomarna till sjukvården så ska man höja lönerna för läkare och sjuksköterskor samt att man ska plussa på en extra lön för de timmarna man är på akuten. Har man åkt till akuten så gör man det av en anledning, jo man har ONT och man behöver vård AKUT! Inte att man ska behöva sitta på akuten och vara orolig och ha ont utan att få hjälp med det som är problemet.

Dessutom har vi ett annat problem med sjukvården, när man väl har fått den akuta hjälpen så får man en tid som jag fick med mina knän. Jag fick en tid för en titthålsoperation men kvällen innan operationen säger de på sjukhuset att det var för mycket akut och att tiden blev inställd p,g,a för mycket akut på mottagningen. Därför måste den tiden man får alltid vara låst, man ska inte vara orolig över att man inte kommer få problemet fixat Sedan när man väl blir inlagd så ska man få den hjälp man behöver när man behöver den. Som när min lillasyster bröt benet och hade så ont att hon behövde morfin under en hel veckas tid. Men de kvällarna som doktorerna tyckte att det inte borde göra ont längre så fick hon ingen morfin och de lät henne bara ligga och skrika i smärtor under flera timmar. Det ska inget barn behöva uppleva.

Nu tänker du säkert att de på akuten jobbar så snabbt som de kan och det har du rätt i, men det räcker inte med två läkare på en fredag klockan tre på en akutmottagning på ett så stort sjukhus som Huddinge. När det är trettio personer i en och samma väntsal och man får sitta i två till tre timmar, då börjar det inte likna en akutmottagning längre utan mera likt dropp-in. Som till exempel när jag själv hade ramlat från ett stup och slagit nyckelbenet, ja då får man sitta i två timmar och om inte man pappa hade varit läkare där så hade det tagit lägre tid. Det är inte en hållbar standard, och enligt Socialstyrelsen årliga test på akutvård så våren 2014 var tiden man fick vänta på vård över 2 timmar och 50 min.

I dagens samhälle måste sjukhusets kapacitet öka med invånarna i landet, det händer många utvecklingar på sjukhus men det mesta går för långsamt

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan