Varför inte ha en kvinnlig president i Afghanistan?


Shahira Hafed 2016-07-16

En kvinnlig president i Afghanistan skulle göra afghanska kvinnors röster i samhället starkare.

Afghanistan är känt på olika sätt. En vanlig sak som jag har hört om Afghanistan är att landet inte ger många möjligheter till kvinnor plus att vissa länder tycker att afghanska kvinnors utbildning ligger på en låg nivå. De krig som det afghanska folket har haft på senare år visar att Afghanistan inte fokuserar mycket på kvinnors rättigheter och inte respekterar deras idéer.

En kvinna borde få utbildning precis som en man. Krigen har också visat att en mindre andel kvinnor deltar i skolor och på universitet och högskolor. De har också visat att kvinnors röster i samhället har minskat. De har också lett till att kvinnors betydelse i samhället har minskat.
Men jag tycker att nu är det dags att kvinnor ska bli respekterade och ska få möjlighet till utbildning. Det är dags att man måste veta om en kvinnas betydelse i samhället. Det är dags att man inte bara ska respektera en kvinna, utan också fokusera på kvinnans idéer och fokusera på att en kvinna kan styra ett land precis som en man. En kvinna kan också hjälpa sitt land med sin kunskap. 

Jag kommer från en välutbildad familj och kan se skillnaderna som finns mellan kvinnors och mäns roll i samhället. Jag tycker: varför inte ha en kvinna som president i mitt land? Om vi har en kvinnlig president i Afghanistan tror jag att vi kommer att se många förändringar i landet och i samhället.

Shahira Hafed, årskurs 8.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan