Årskurs 8 över på att skriva insändare.

Varmare i klassrummet


En kall elev 2015-09-30

Jag har länge tyckt att det är alldeles för kallt i skolan och det borde det ändras på. Kylan i skolan gör så att man sitter på lektionen och fryser hela tiden och ibland är det så kallt att man faktiskt inte kan koncentrera sig. Tycker dem som har hand om värmen i skolan att eleverna ska frysa, eller? Det kan till och med försämra arbetet i skolan. 

Jag har märkt att det är ganska många som tycker att det är kallt i klassrummen och så tycker jag inte att det borde vara för eleverna eller lärarna på skolan.

Klassrummen borde inte vara så kalla för det kan försämra koncentrationen för elever men också för lärare. Läraren kanske har svårt att lära ut till eleverna för att det är så pass kallt men det beror också från person till person. Det står även på Arbetsmiljöverkets hemsida att det ska vara minst 20 grader i varje rum men jag har märkt att det inte är det. Vi kollade en gång hur kallt det var i klassrummet i sexan och då visade det sig att det var ca 15 grader kallt. När det är kallt blir man också lättare sjuk och det kan leda till att man missar en massa viktigt i skolan.

På hemsidan stod det också att man ska ha möjlighet att byta lokal ifall att det är så pass kallt eller till och med jobba hemifrån. Så istället för att låta eleverna frysa så borde man slå på eller höja elementen i klassrummen. Nu kanske du tycker att om det är så kallt så är det bara att ta med sig en varmare tröja men till dig ska jag säga att jag tar med mig en varmare tröja nästan varje dag men fryser gör jag ändå. Det finns kanske dem som inte har råd med att slösa pengar på tjockare tröjor men det tycker inte jag att man måste behöva göra för att så borde det inte behöva vara. Det här med kylan är ett problem så höj värmen i klassrummen!

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Celia, Tage, Erica, Vera, Emmie, Adam, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan