Årskurs 8 över på att skriva insändare.

Vi blir handikappade på handikapptoaletter


Arg toasittare 2015-10-01

Jag tror inte jag är den enda som någon gång gått på en handikapptoalett, om du har det tror jag att detta förmodligen har hänt dig. Hur många gånger har du råkat ut för att nästan behöva luta dig såpass mycket över toalettkanten för att nå toapappret att du nästan ramlar av stolen? 

Tänk då för dem som är handikappade och inte ens kan luta sig så mycket och därför inte når behållaren med pappret över huvud taget? Detta tänker jag på varje gång jag sitter på en sådan toalett! Anledningen är ju att många restauranger och snabbmats ställen placerar själva stolen ungefär en meter ifrån väggen där behållaren i efterhand placeras när de bygger toaletterna.

Jag tycker främst att toaletterna antingen ska byggas närmre väggen eller att behållarna ska sitta närmre så att man borde kunna nå pappret utan att ha en 1 meter lång arm. Du ska inte behöva luta dig så att du ramlar av stolen för att nå ett papper, det borde sitta bredvid dig så du enkelt kan nå det. Eftersom pappret hamnar så långt borta är det mer som en träning att gå på de toaletterna än att ha det enklare för sig. Det är ju knappt så att vi inte kan nå pappret, tänk då hur det är för dem äldre eller dem med handikapp? Toan är ju ‘specialgjord’ för dem så att de ska få det enklare att gå på toaletten, så därför skulle det bli enklare för dem om pappret satt precis bredvid och inte en meter bort.

Det är lite knäppt men lådan för använda bindor och tamponger sitter närmre själva toan än vad behållaren för papper gör! Därför skulle det bli mycket enklare om behållaren satt lika nära som lådan för bindor. Nu tänker du kanske, men det sitter ju toarullar på armstöden? Nej, i de flesta fallen gör det faktiskt inte det! dessutom så är armstöden oftast uppfällda så ingen fyller på det heller! Jag tycker faktiskt att de som städar toaletterna borde fylla på dem varje dag eftersom de städar flera gånger per dag. Detta borde inte ens vara ett problem då det finns många lösningar! Både komplicerade och enkla! Det enklaste skulle ju vara att ha en stående hållare, som enkelt placeras bredvid toan och är enkel att nå. Man skulle ju också kunna tänka om i framtiden och bygga toalettstolarna lite närmre väggen och inte en meter ifrån! Ytterligare ett förslag är att man byter plats med lådan för bindor och monterar upp toalettpappret där och låta lådan sitta vid väggen.

Jag tycker som sagt att det är så sjukt korkat att placera toalettpappret hållare 1 meter ifrån självaste toan som ska vara ‘specialbyggd’ för handikappade! Det låter ju istället som om dem med all kraft de har försöker få dig att bli handikappade! För visst vore det enklare och skönare om du skulle nå pappret genom att bara sträcka ut handen istället för att luta dig över hela toasitsen? Någon borde ju förstå att detta också är ett problem...

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Maja, Tyra, Karin, Erica, Tyra, Elin, Vera, Emmie, Gabriella, Smilla, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan