Årskurs 8 över på att skriva insändare.

Vi går i samma skola men har inte samma förmåner


A B 2015-10-01

Sen en av mina föräldrar flyttade till en annan kommun har jag inte fått busskort av skolan längre. Menar då kommunen att jag ska köpa ett eget busskort när alla mina kompisar får från skolan. Varför ska jag behandlas på ett annat sätt, trots att jag går i samma skola som dem och bor fortfarande i samma stad men kanske inte samma kommun hela tiden.

Jag menar vi behandlas ju på olika sätt. Ändå står det i skollagen att varje elev ska ha möjlighet till skolskjuts till och från skolan. De flesta föräldrar betalar dessutom skatt och den skatten betalar troligtvis busskorten som skolan ger ut. Men på ett sätt måste alla dessa föräldrar sedan betala extra för att deras barn inte kan få busskort som alla andra, fastän de bor tillräckligt långt från skolan så att de måste använda kollektivtrafiken. Pengarna som föräldrar använder för att betala sina barns busskort varje år skulle de kunna användas till något mycket bättre.

Man kanske tänker att det inte är kommunens ansvar men det är det för att vi går i skola i kommunen och vi reser inom kommunen. Alla dessa elever kommer ju fortfarande pendla inom kommunens gränser ända tills kommungränsen kommer. Vi kommer fortfarande att åka från och till skolan inom gränserna men vi kanske åker lite utanför också. Vi bor fortfarande i Tyresö, vi bor fortfarande i Stockholm. Och det borde dessutom finnas pengar för busskorten, Sverige är en av länderna som betalar mest skatt i hela världen.

Men om det ändå var så att det inte fanns pengar för det finns det säkert möjlighet till att skära ner på några andra kostnader, skolan är ju en av de viktigaste sakerna i vårt samhälle. Då borde vi väll prioritera att vi kommer till den på ett bra och dessutom miljövänligt sätt. Vi borde också få busskort, vi går i skola i kommunen, vi reser i kommunen och vi betalar skatt. Vi borde därför få samma förmåner som de som bor på heltid i kommunen.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Celia, Tage, Erica, Vera, Emmie, Adam, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan