Frukost för alla på Strandskolan


Marcus Magnusson 2014-10-02


Strandskolans elever borde få ha gratis frukost. Tänk att få komma till skolan och gå till matsalen för att äta en gemensam frukost allihopa. 
Det tror jag att mina klasskompisar tycker med, att få sitta i skolans matsal med allihopa och äta frukost och ha en trevlig stund tillsammans innan skolan börjar. Därför så tycker jag att frukost på Strandskolan borde införas för alla.

Många ungdomar äter inte frukost hemma och det leder till att eleverna blir trötta och okoncentrerade. Dessutom vore det trevligt att börja skoldagen med att äta tillsammans vilket skulle leda till mindre stress och en bättre skoldag.

Ett problem är att det inte finns tillräckligt med tid eller pengar till att servera gratis frukost i skolan. Men om vi får pengar till frukost skulle det leda till bättre skoldagar och bättre skolresultat vilket skulle leda till bättre resultat i PISA.

Men om politikerna ger mer pengar till skolan så får rektorn se till att Strandskolan får gratis frukost, vilket jag och mina kompisar tycker. Så kära politiker, gör en insats nu och skänk pengar till oss på Strandskolan! Ni kan rädda både hungriga magar och PISA-undersökningen!


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Lovisa, Lilly, Tyra, Erica, Vera, Emmie, Gabriella, Leo, Maja, Linn, Alva, Ingrid, Jonatan