Marcus Magnusson,
en sammanfattning


Dennis Anglert, Tobias Risberg och Marcus Magnusson 2016-01-29

Marcus och Olle. Båda två är mycket nöjda över att ha träffats.
Marcus och Olle. Båda två är mycket nöjda över att ha träffats.

Det börjar närma sig slutet för
Marcus Magnussons skolgång här på Strandskolan. Han går ut årskurs nio om några månader. Vi passade därför på att låta Marcus sammanfatta sina erfarenheter och givetvis var vi också väldigt nyfikna på hur det gick sommaren 2015. Om det läser ni i texten nedan som har skrivits av Marcus.

Fick han verkligen träffa Lasse Stefanz under dansbandsveckan i Malung? Det var ju det Marcus blev lovad under intervjun i TV4:s program Nyhetsmorgon.

Samtliga artiklar om och även vissa av, Marcus Magnusson hittar du under avdelningen Marcuz känslor här i Strandaren.

Dansbandsveckan i Malung


Dag 1 - 12 juli 2015

Då visste jag att just vecka 29 kommer bli den bästa veckan på hela sommaren för då skulle jag och min farmor och farfar sätta oss i bilen och styra kosan norr ut mot Dansbandsveckan i Malung!

 
Vår resa började cirka 10:00 från Tyresö och klockan 15:25 kom vi fram till Malung.

Klockan 20:15 gick vi upp till Orrskogens Folkets Park och vi kollade vad det var för band som spelade. På bana 1 spelade: Cool Candys och Jenny Saléns.

På bana 2 var det Guldklavegalan så inga band spelade(Guldklavegalan är dansbandens egna gala). På bana 3 spelade Date och Casanovas. På bana 4 spelade Hanne Mette Band och Finix. På bana 5 spelade Lill-Stickans och Orient. På bana 6 spelade Deléns och Tommys (Tommys kommer ifrån Vaasa i Finland).

Jag fick ta kort med Dansbandskungen Thorleif Torstensson som startade dansbandet Thorleifs som la av 2012 efter 50 år. Nästa artist som jag fick ta kort med är sångaren Peter Larsson från Larz Kristerz. Nästa person jag fick ta kort med var Anders ”Dallas” Dalgren som spelar bas i Lasse Stefanz.  Nästa bild blev med Dennis Janebrink som spelar bas i Flamingokvintetten som firar 55 år som artister. Nästa bild blev med mannen som skrev bland annat skrev Vid en liten fiskehamn och De sista ljuva åren Christer Ericson gitarrist och Kapellmästare i Lasse Stefanz. Jag fick prata med Lasse Stefanz turnéledare ”Trasan ” och bokade en tid till på onsdag för då ska jag träffa Lasse Stefanz Backstage.

Måndag 13 juli

Det första vi gjorde var att åka upp till Grönlandsparken och kollade vad som hände där. Bandet som spelade var Danne Stråhed från Skåne och det svängde om dem.

Sedan på kvällen gjorde vi som vanligt.  Vi gick upp till Orrskogen och kollade på banden som spelade. På bana 1 spelade: Pia Pihlgrens och Thor Görans.  På bana 2 spelade: 55 års jubilerande Flamingokvintetten  och Streaplers. På bana 3 spelade: Arvingarna och Kindbergs. På bana 4 spelade: Per-Håkans och Svänzons.  På bana 5 spelade: Fagerströms och Happy Skvett.  På bana 6 spelade: Junix och Sounders.

Jag köpte en skiva i Streaplers shop. Skivan heter: Streaplers 50 år Jubileumsshow Live på Liseberg.

Tisdag 14 juli

Jag gick upp en timme innan dansen började och banden som spelar var. På bana 1 spelade: Dansbandet Chiquita och Micke Ahlgrens. På bana 2 spelade Matz Blahds och Sten och Stanley. På bana 3 spelade: Jannez och Perikles. På bana 4 spelade: Contrazt och Elisa´s. På bana 5 spelade Bälgtrökken och Znits. På bana 6 spelade: Glennartz och Extas.

Jag stod inne på bana 1 och kollade på Micke Ahlgrens och Dansbandet Chiquita för jag tyckte att de var jättebra. Första gången jag hörde Dansbandet Chiquita var på ett youtube klipp som var en liveinspelning som hette På scen Live och låtarna som Dansbandet Chiquita framförde var Klockorna I Gamla Stan och Something Stupid(Nånting Fånigt).

Onsdag 15 juli 2015

Ikväll smäller det jag ska få träffa Lasse Stefanz backstage. På bana 1 spelade: Jontez och Kandis. På bana 2 spelade: Lasse Stefanz och Anne Nordsti. På bana 3 spelade: Scotts och Titanix. På bana 4 spelade: Framed och Foxie. På bana 5 spelade: Bo Liljedals Orkester och Bob Stevens. På bana 6 spelade Glenn Endys och San Marino & Linda.

Mötet med Lasse Stefanz.

-Hej, Marcus, sa Olle.

 Hej, Olle, sa jag.

Här har du, sa Christer och gav mig en keps med titeln ”Lasse Stefanz” Whisky Barrel som är Lasse Stefanz senaste platta.

Jag sa att jag ska flytta till Gärds Köpinge. Då sa Olle, jaså, det ska du.

Jag berättade också att jag hade framfört  ”Vid en liten Fiskehamn” på Strandfestivalen.

Då sa Olle. Visste du att det är Christer som ha gjort den?

Då sa jag, ja.

Jag fick också en tröja av Lasse Stefanz med senaste omslaget på.

Klockan 21:00 stod Lasse Stefanz på Scen och jag stod längst fram och kollade när de spelade. Första låten som de körde var Sara Solsken från Plattan Rocky Mountains.
Andra låten var Brev från Kolonin från Plattan Honky Tonk rebels.

Medlemar i Lasse Stefanz:

Olle Jönsson: Sång (f.d. trummis).

Gunnar Nilsson: Trummor.

Jan Christer Ericsson: Gitarr och Kapellmästare (Christer skrev bland annat Vid

 en liten fiskehamn och De sista ljuva åren).

 Joakim ”Jocke” Svensson: Saxofon, Keyboard och sång.

 Anders ”Dallas” Dalgren: Bas och sång.

 Jonas Rignell: Keyboard, Dragspel, gitarr och sång.

 

Det var den bästa kvällen i mitt liv att få se Lasse Stefanz Live.

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Lovisa, Lilly, Tyra, Erica, Vera, Emmie, Gabriella, Leo, Maja, Linn, Alva, Ingrid, Jonatan