Äckligt med hundbajs


Lova Tralla 2011-01-24

Skärpning hundägare.
Skärpning hundägare.

Jag tror inte att jag är ensam om att tycka att det är riktigt äckligt nu när snön börjat smälta och allt hundbajs kommer fram. Man ska inte skaffa hund om man inte ens orkar plocka upp efter den.

Bara för att det är vinter ute betyder inte det att bajset försvinner blixtsnabbt, bara för att alla inte ser det just då, betyder inte det att det inte kommer att synas sen, eller? Det är inte bara äckligt nu när allt bajs kommer fram.

Har ni hundägare ens någon aning om att barn är lekfulla och gillar att kasta sig i snön? Det borde ni ha. Det är väl varken kul för barnen att bli helt bajsiga om de skulle råka kasta sig just där bajset ligger eller för deras föräldrar som sedan måste tvätta.

Nu när jag går till skolan måste jag sicksacka mellan olika bajshögar och jag tycker att det är riktigt irriterande. Då kan ni tänka er hur de som råkar trampa i bajset känner? Hur mysigt tror ni att det är att sätta sig i en bil med hundbajs under hela skon? Hundbajs luktar för jävligt, så inte så mysigt kanske? Detta leder inte bara till att folk blir arga och irriterande, utan vi får också en mycket otrevligare miljö.

Detta gäller förstås inte alla hundägare. Men ni som medvetet struntar i att plocka upp efter er hund, skärp er ordentligt!

Kommentera Tipsa en vän Skriv ut
Kommentarer
2. Merci! lägg av 2013-08-21
1. Bra skrivet! Truls 2011-01-27Strandarens TwitterSjukanmälanSkolmat


Mejllogga

Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Victoria, Erica, Vera, Nova, Dante, Emmie, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan