Recension av ABBAs nya album Voyage


Alva Temse 2021-11-18


Äntligen har ABBA släppt nya låtar!
De första låtarna på 40 år. Det var många höga förväntningar på det nya albumet och som Abba-fan sedan lång tid tillbaka har jag lyssnat en hel del på låtarna.
Helt ärligt var jag lite skeptisk innan de släpptes. Mest för att de gamla låtarna är sådana världshittar än idag. Bandmedlemmarna Björn, Benny, Agnetha och Frida var som störst under hela 70-talet med världshittar som “Dancing queen” och “Mamma Mia”.

De första låtarna släpptes genom en livestream på YouTube. Låtarna “I still have faith in you” och “Don't shut me down” blev snabbt populära. De var ett smakprov på de nya albumet vilket gjorde att förväntningarna på albumet höjdes. Själv fastnade jag direkt för låten “Don't shut me down”. Precis som deras gamla låtar har den bra fart.
Trots att hela albumet nu har släppts så måste jag nog säga att den låten är min favorit än idag. Låten “I still have faith in you” var också en låt som jag fastnade för efter ett tag. De första låtarna blev nog ingen besviken på men frågan var om kvaliteten kunde hålla genom hela albumet?

Det fick vi svar på den femte november 2021 då hela åtta nya låtar släpptes i det nya albumet “Voyage”. Albumet har fått blandade recensioner. Vissa tycker att låtarna låter precis som de gamla medan vissa tycker att de har ett helt nytt sound.

Från en fjortonårings perspektiv så måste jag ändå säga jag tycker att albumet är helt okej. Som sagt, det finns personer som är mycket skeptiska till det nya albumet och de kan jag inte riktigt hålla med. Visst, låtarna är inte deras bästa men samtidigt var det väldigt svårt att toppa 70-talets största hits. Jag kanske inte riktigt känner att jag har fastnat för de nya låtarna som jag gjorde så snabbt med de gamla. Jag vet inte om det är för att jag behöver lyssna mer eller om det bara är så. Jag har kommit fram till att jag gillar vissa låtar mer än andra. Vissa låtar som släpptes senare tycker jag är riktigt bra men de två första kommer nog vara mina favoriter från “ABBA VOYAGE”.

Låtlista och recensioner från MITT tycke: 

  • I still have faith in you

Balladen som var en av de första låtarna som släpptes. Jag fastnade ganska snabbt för denna låt och den är en av mina favoriter. 

4/5

  • When you danced with me

Inte deras bästa låt men ett väldigt unikt sound. Låter typ som irländsk folkmusik i refrängen. Gillar dock att den har mycket fart.

2/5

  • Little things

Little things är en låt som var menad att bli en ny jullåt. Däremot tycker jag inte att den toppar deras gamla “Happy new year”.

2/5

  • Don't shut me down

Min favoritlåt på albumet därför att jag tycker att soundet liknar deras låtar från förr. Den är fartfylld och har ett bra tempo.

5/5


  • Just a notion

Låten är ganska bra men jag tycker att den liknar någon av deras gamla låtar väldigt mycket.

3/5

  • I can be that woman

Inte min favorit från albumet. En väldigt lugn låt som jag inte har fastnat jättemycket för än.

2/5

  • Keep an eye on Dan

En av mina favoriter av de låtarna som släpptes senare. Min favoritdel är den fartfyllda refrängen.

4/5

  • Bumble bee

Inte heller min favoritlåt direkt. Lite väl lugn och låter lite som en vaggvisa, enligt mig.

2/5

  • No doubt about it

Tycker om refrängen men annars är det inget speciellt med denna låt.

2/5

  • Ode to freedom

Väldigt lugn låt. För lugn för min smak. Inte den bästa avslutningen på albumet men helt okej.

2/5

 

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut


Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan