Strandaren har nya musikreportrar -
Adam och Tage


Adam Norgren och Tage Erixon 2021-09-21


Strandaren har två ny reportrar inom genren musik. Adam Norgren och Tage Erixon. De kommer med jämna mellanrum att rapportera om det de anser vara värt att uppmärksamma inom musikbranschen. Om du gillar musik så är det från och med nu helt klart värt att ta en titt i Strandaren. Tänk på att du kan skriva kommentarer i kommentarsfältet under artikeln. Adam och Tage kommer att svara om än med viss fördröjning eftersom de, förutom att skriva i Strandaren, har en hel del skolarbete att göra.

Den 9 juli släppte Justin Bieber en låt med The Kid LAROI.
The Kid LAROI eller Charlton Kenneth Jeffrey som han egentligen heter är ganska ny inom musikbranschen då hans debutalbum kom ut 2020. Charltons album blev en hit och han har just nu över 62 miljoner lyssnare varje månad bara på Spotify.
Charlton och Justins låt 
Stay”  blev ganska förutsägbart också en väldigt stor hit bland både delar av deras fans. Den har nu varit 1:a på Spotify i flera veckor streck och 6:a på Billboard Top 100, med hela 656,536,471 lyssningar bara på Spotify (9/19/2021)

Heavy metal jättarna Iron Maiden har släppt ett nytt album den 3 september. Bandets 41:a album heter “Senjutsu”  fick en väldigt bra respons från fansen. Den fick 97% positiva omdömen och <2% negativa (Googles globala omdömen). Iron Maidens låtar fokuserar ofta på olika delar av människans historia.
Några kända låtar från Iron Maiden är exempelvis Run to The Hills vilken handlar om när USA blev koloniserat. The Trooper kan man kalla för Iron Maidens största hit hittills. Den låten är baserad på en soldat i slaget om Balaklava i Krimkriget i Ryssland år 1853-1856. Det senaste Senjutsu albumet är baserat på olika tekniker som samurajer använde i strid för hundratals år sen. Senjutsu översatt till svenska betyder ungefär “taktik och strategi”.

För ett par dagar sedan kom det kända glambandet KISS ut med att deras bästsäljande album “Destroyer” ska få en ny och förbättrad reissue för att fira 45 års jubileumet. “Destroyer”släpptes 1976 och det var det första albumet som sålde över en miljon exemplar inom det första året. “Destroyer”s mest välkända låt är “Detroit Rock City”vilket har blivit en av KISS mest kända låtar bland t.ex “I Was Made for Lovin’ You” och “Rock ‘n’ Roll All Night”. “Destroyer” blev ett double platinum album ett par år senare. KISS har även börjat ha spelningar igen efter pandemin vilket stoppade deras farväl turné 2020.
Men basisten
Gene Simmons fick nyligen Covid-19 vilket försenade deras kommande spelningar som nu har blivit planerade till den 22 september på USANA Amphitheatre i Salt Lake City, USA. 

Källor: Wikipedia, Spotify, Billboard, KISS-Online och NME.


Kommentera Tipsa en vän Skriv ut
Kommentarer
5. Tour!? Alva tvingade mig skriva något bra 2021-10-15
4. Tack för kommentaren Hjalmar! Adam 2021-09-22
3. Kul Hjalmar 2021-09-22
2. Tack Charlotte:) Adam och Tage 2021-09-22
1. Yes! Charlotte 2021-09-21Strandarens TwitterSjukanmälanSkolmat


Mejllogga

Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Tyra, Karin, Victoria, Erica, Vera, Nova, Dante, Emmie, Gabriella, Linn, Ella, Alva, Lovisa, Jonatan