Augusti är den finaste månad jag vet


Jonatan Åhlund 2018-08-18

Bild: Jonatan Åhlund

Upp och hoppa, alla strandare, nu ringer det nämligen in snart. Måndagen den 20 augusti är det dags att damma av pennskrinen, ryggsäckarna och att se till att ställa väckarklockan – då börjar skolan igen.

Juni kom och gick, med skolavslutning, midsommar och fotbolls-VM för herrar. Juli gjorde entré med mer fotbolls-VM, värmebölja och mer ledighet. Nu har augusti dansat in, och med augusti kommer skolstarten. Vi hoppas givetvis att alla Strandskolans elever, från avgångseleverna till de nya kompisarna i förskoleklass, haft en härlig sommar – men nu är det dags att gå till skolan igen.

Måndagen den 20 augusti, klockan 9.00, är det uppställning i idrottshallen. Vi hälsar både nya och gamla elever – samt pedagoger – välkomna. Vi hälsar också vårdnadshavarna till barnen som ska börja i förskoleklass välkomna till terminens öppningsceremoni. Välkomna!

Vem är det då som är så väldigt glad i augusti förresten?
Det är ingen mindre än Tove Jansson, och även om vi anar att en del kanske inte håller med till 100 procent så här inför skolstarten så hoppas Strandarredaktionen att vi ska få ett fint läsår ihop.

”Jag älskar gränser. Augusti som är gränsen mellan sommar och höst är den finaste månad jag vet. Skymningen är gränsen mellan dag och natt, och stranden är gränsen mellan hav och land. Gränser är förväntan; när bägge är förälskade och ingenting är sagt. Gränser är att vara på väg. Det är vägen som är viktig.”. /Tove Jansson, 1984.


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv utSjukanmälan elev
Sjukanmälan görs i första hand via Vklass. Om ni behöver ringa in sjukanmälan så är telefonnumret 0857829762.

Skolmat


Hembreven
Mejllogga

Hembreven hittar du numera i Vklass.Stockholm infoBBC NewsVälkommen till Mot alla odds

Barnombudsmannen

Rättegångsskolan

Riksdagens quizKids' CornerSkolverketEuropean schoolnetStrandlådan
E-post

Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Lovisa, Lilly, Tyra, Ellen, Emma, Sofia, Elsa, Vera, Emmie, Gabriella, Maja, Linn, Alva, Ingrid, Jonatan