Rocka sockorna - Olika är bäst


Ellen Bengtsson Redner och Emma Eriksson Wadman 2017-03-22

Bild: Emma Eriksson Wadman

I dag den 21 mars så var det dags att rocka sockorna men vet du egentligen varför vi gör det?

Rocka sockorna kommer från börjar från USA men vi i Sverige har också gjort det ett tag. 
Men 2015 simmade det igenom ordentligt, tack vare Nathea Anemyr. Hon rockade sockorna för att hylla sin syster Noelle som har Downs Syndrom för att förtydliga att alla har lika värde och att olika är bra! Nu gör alla det för att hylla detta. 

Men varför rockar vi sockorna just idag? Jo, den 21 mars är det internationella Downs Syndrom --dagen och eftersom nästan alla med Downs Syndrom har tre exemplar av kromosom nummer 21 har man valt detta datum som Down Syndrom-dagen. Så om du inte har rockat sockorna idag så gå och gör det! 

Så vill vi också bara tipsa om en musikvideo som Nathea har gjort som handlar om just rocka sockorna. Di kan se videon här nedan.

Nu kommer en överdrivet detaljerad instruktion om hur man rockar sockorna: 1. Leta reda på ett par strumpor gärna med något kul mönster eller med någon skrikig färg. 2. Leta reda på ett annat par roliga strumpor. 3.Ta den ena strumpan ur båda paren och lägg sedan tillbaka sockorna som blev kvar. 4. Ta på den ena. 5. Ta på den andra. Nu så har du rockat sockorna!



Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. Sockor Yes (Emelie N.S) 2017-03-24


Strandaren
Ansvarig utgivare:   Jonas Åhlund
Webmaster:   Jonas Åhlund
Redaktion:   Ella, Erik, Edvin, Victoria, Emilia, Ebba, Nova, Alba, Harriet, Stella, Lea, Elisia, Linn, Vera, Lova-Li, Lykke, Jonatan